Liderul PSD, după consultările cu Iohannis: „Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate”

Liderul PSD, după consultările cu Iohannis: „Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate”
| Foto: g4media.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că România nu va depăşi criza fără o majoritate în Parlament.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Liderul social-democraților a spus că i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar.

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică şi într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Ciolacu a mai spus că i-a dat asigurări preşedintelui Klaus Iohannis că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

„L-am asigurat şi pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlament României, iar parlamentarii PSD, cle mai mare grup parlamentar din Parlamentul României, din acest moment vor lucra 24 de ore din 24. Deja am depus în Birourile Permanente, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, solicitările pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze”, a precizat social-democratul.

Preşedintele PSD speră ca săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare legea să meargă la promulgare.

Ciolacu a dat asigurări că vor fi preluate toate solicitările Guvernului pentru a depăşi pandemia, criza sanitară, economică şi socială.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza