Liderul PSD, despre vizita preşedintei Ungariei în România: „Total eronat gândită şi provocatoare” / Ce a spus de Kelemen Hunor

Liderul PSD, despre vizita preşedintei Ungariei în România: „Total eronat gândită şi provocatoare” / Ce a spus de Kelemen Hunor
| Foto: digi24.ro

Vizita de acum câteva zile a președintei Ungariei, Novak Katalin, în România, a creat multe discuții și a fost taxată de mai mulți politicieni de la noi, printre care și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Părerea mea e că a fost o vizită total eronat gândită şi provocatoare”, a declarat Ciolacu.

Social-democratul precizează că a discutat personal cu vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR. „Nu cred că domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei şi a preşedintelui Ungariei. Totuşi, să rămânem... Am văzut şi reacţia, cum e corect. Dorim să trăim în UE, dar vrem maimuţăreală şi ieşiri necontrolate, care ştim că în contextul războiului din Ucraina sunt încurajate de dictatorul Putin, dau dorim un dialog corect cu instituţiile statului, prin MAE?”, conchide preşedintele PSD.

Parlamentarii AUR au protestat în faţa biroului lui Marcel Ciolacu. Ei au Cer scoaterea UDMR de la guvernare, după scandalul vizitei private a preşedintelui Ungariei în România. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, luni, prezenţa premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului, pentru a explica în ce condiţii a avut loc vizita preşedintelui Ungariei, Novak Katalin, în România.

Preşedintele AUR, George Simion, a spus că a văzut şi o poză în Munţii Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un şir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

„Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, nişte terorişti condamnaţi pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Naţională a României au fost medaliaţi în prezenţa a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României şi, în prezenţa ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui aşa-zis ţinut.

La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituţie, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputaţi UDMR cu dublă cetăţenie sunt membri în comisiile SRI şi SIE. Întreg şirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României şi că actualele provocări venite din partea Budapestei şi a extremiştilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice”, mai spunea Simion.

„ În calitate de Preşedinte al Republicii, consider o prioritate reprezentarea întregii populaţii maghiare, aşa că pentru mine nu există nicio diferenţă în ceea ce priveşte dacă cineva locuieşte aici sau dincolo de graniţă. Maghiarii sunt maghiari, punct”, a scris vineri, pe Facebook, Novak Katalin.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...