Liderul PSD, despre spitalele regionale: „Nu ştiu dacă abordarea va fi de 8 spitale, acum, după această pandemie” / Ce a spus de cel din Cluj

Liderul PSD, despre spitalele regionale: „Nu ştiu dacă abordarea va fi de 8 spitale, acum, după această pandemie” / Ce a spus de cel din Cluj

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu este convins că abordarea este de a se construi opt spitale regionale sau doar patru, dar, în opinia sa, acest domeniu, al Sănătăţii, trebuie dezvoltat şi în mediul rural.

Întrebat dacă se vor construi cele opt spitale regionale în România, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că abordarea ar putea fi schimbată.
 
"Trebuie aceeaşi abordare ca şi la infrastructură şi în Sănătate. Am avut această discuţie, presupun că mâine avem prima şedinţă de coaliţie, fiecare dintre noi avem lucrurile acestea trecute pe lista de discuţii. Nu mai avem voie să nu facem. Nu ştiu dacă abordarea va fi de 8 spitale, acum, după această pandemie.

Aştept specialiştii să ne spună dacă e bine să faceţi 8 spitale sau numai patru şi totuşi să vă întoarceţi şi la satul românesc şi să aibă lumea acces la sănătate. Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin. Mi-aş dori ca Rafila, Cercel, oamenii din Sănătate să îşi dea cu părerea ce trebuie făcut”, a susţinut Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Liderul social-democraților a adăugat că, dacă există voinţă politică, aceasta trebuie pusă în aplicare. 
 
"La Cluj am înţeles că nu ştiu ce probleme sunt cu terenul, la Craiova au găsit nu ştiu ce conductă şi se chinuie de doi ani pentru avize de a se monta conducta, la autostradă la Timişoara trecea nu ştiu ce urs care nu există ursul acolo. Ai o voinţă politică, pune-o în aplicare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amintim că, în urmă cu aproximativ o lună, a fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Cluj”.

În noiembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a predat terenul de la intrarea în Florești către Ministerul Sănătății, pentru a se putea solicita și obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Totodată, Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.

Comenteaza