Video Liderul PNL Cluj cere respectarea protocolului rotativei cu PSD: „Nu este vorba de a ceda ceva sau a câștiga ceva”

Liderul PNL Cluj cere respectarea protocolului rotativei cu PSD: „Nu este vorba de a ceda ceva sau a câștiga ceva”

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, susține că actuala coaliție de guvernare a reușit să facă față problemelor cu care se confruntă țara noastră, iar rotativa din luna mai trebuie respectată așa cum s-a stabilit inițial.

Eurodeputatul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre rotativa PNL-PSD care ar trebui să aibă loc pe 25 mai 2023, atunci când liberalii și social-democrații vor schimba între ei premierul și o parte din ministere.

„Există un protocol stabilit și în politică întotdeauna este important ca ce ai stabilit o dată să se mențină mai departe ca fiind elementele necesare și absolut indispensabile unei bune colaborări pentru viitor. Nu este vorba de a ceda noi ceva sau PSD altceva. Nu este altceva decât respectarea unui protocol.

Așa s-au stabilit lucrurile la începutul coaliției de guvernare. În momentul în care spui a ceda este ca și cum ai spune că cineva ar pierde, iar cineva ar câștiga. Este vorba de respectarea înțelegerii între două partide mature care și-au demonstrat capacitatea de a gestiona România într-o perioadă dificilă. Nu cineva pierde sau cineva câștigă. Așa s-a stabilit de la început”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

De asemenea, șeful PNL Cluj a vorbit și despre afirmațiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a solicitat ca social-democrații și liberalii să formeze alianțe de sus până jos, adică de la guvernare până la nivel de Consilii Locale și Consilii Județene.

„Noi la Cluj avem o alianță stabilă cu UDMR de multă vreme. Într-un oraș european precum este Cluj-Napoca nici nu poți să ai în vedere o altă abordare referitoare la populația maghiară existentă”, a afirmat Buda.

Comenteaza