Video Lider USR Cluj, despre „comasatele” din vară: „Decizia s-ar putea întoarce împotriva PSD și PNL”

Lider USR Cluj, despre „comasatele” din vară: „Decizia s-ar putea întoarce împotriva PSD și PNL”
| Foto: Facebook.com/USR Cluj

Vicepreședintele USR Cluj, deputatul Viorel Băltărețu, susține că cele două mari partide (PSD și PNL) au luat decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale doar pentru a-și salva scaunele.

Liderii coaliției de guvernare au decis, săptămâna trecută, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, astfel că cele două scrutine vor avea loc în 9 iunie 2024. Decizia devansează organizarea alegerilor locale cu aproximativ 3 luni față de ceea ce era programat inițial.

Deputatul Viorel Băltărețu a comentat, la ZIUA LIVE, subiectul care a ținut prima pagină a agendei politice în ultimele luni.

Ceea ce face Guvernul PSD-PNL arată disperarea lor de a se menține la putere cu orice preț. Este foarte clar că nu se poate anunța cu trei luni înainte de alegeri mutarea datelor. Știm foarte bine că alegerile locale trebuiau să aibă loc în septembrie, dar acum au fost trase înainte. Eu nu cred că cele două partide vor lua împreună 50% la alegerile europarlamentare.

Eu pot spune că Alianța Dreapta Unită, formată în jurul USR-ului, este aici ca să lupte cu acest colos. Este aici ca să schimbe modul în care țara asta este condusă, pentru a duce România către o țară modernă în care banii se duc către autostrăzi, spitale, școli, etc, nu în conturile unor oameni.

Decizia de comasare pentru a-și salva fundurile și scaunele s-ar putea întoarce împotriva lor, iar oamenii să fie revoltați de o asemenea decizie. Primarii pe care cele două partide le au vor mobiliza oamenii la alegeri, dar mai ales în mediul rural. Cred că în mediul urban va fi altă situație și aici vor pierde. Oamenii îmi spun că lucrurile nu merg deloc bine”, a declarat, la ZIUA LIVE, Viorel Băltărețu.

Parlamentarul clujean mai susține că nota de plată pentru PSD și PNL va veni la alegeri, chiar dacă acum „încearcă să se ascundă în spatele acestei comasări”.

Comenteaza