Lider UDMR: “Nu încheiem nici un fel de coaliţie până la alegerile generale”

Lider UDMR: “Nu încheiem nici un fel de coaliţie până la alegerile generale”
Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, spune că formaţiunea nu va încheia “nici un fel de coaliţie cu nimeni” în perspectiva alegerilor generale, însă discuţii pe diferite teme vor exista până la data alegerilor generale între reprezentanţii Uniunii şi cei ai guvernului.

"Noi ne pregătim de alegerile generale, nu încheiem nici un fel de coaliţie cu nimeni până la alegerile generale. Dar asta nu înseamnă că nu discutăm, asta nu înseamnă că chiar la nivel de ţară nu sunt discuţii, nu înseamnă că nu discutăm cu guvernul şi nu înseamnă că nu discutăm cu coaliţia guvernamentală. Am discutat şi până acum şi vom discuta şi de acum încolo, chiar dacă suntem în opoziţie şi chiar dacă, evident, avem puncte de vedere diferite în multe lucruri", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

El a adăugat că există însă şi puncte de vedere comune, subliniind că în urma discuţiilor s-a căzut de acord asupra unui "bonus" acordat minorităţilor prin Legea electorală. "Iată, la Legea electorală, despre care în continuare spunem că nu este echitabilă, deci legea care a fost votată în parlament, am obţinut acest bonus pentru cel puţin cinci judeţe din Ardeal, unde suntem peste 7% populaţie maghiară. Şi dacă nu obţinem o funcţie de deputat în aceste judeţe - şi se pare că nu sunt şanse să obţinem - atunci e un bonus de un deputat în plus faţă de ce are judeţul în parlament. Este foarte important pentru comunitatea maghiară să fie stimulaţi şi votanţii din aceste judeţe să meargă la vot, fiindcă ştiu că vor avea reprezentare în parlament", a spus Borbely.

La Cluj, UDMR este în negocieri atât cu USL, cât şi cu PDL pentru stabilirea majorităţilor din deliberativele local, respectiv judeţean.

Etichete
Comenteaza