Lider PSD: „Cei 157 de parlamentari social-democrați vor vota moțiunea de cenzură la vedere”

Lider PSD: „Cei 157 de parlamentari social-democrați vor vota moțiunea de cenzură la vedere”
| Foto: rfi.ro

Senatoriii şi deputaţii Partidului Social Democrat vor vota moţiunea de cenzură la vedere, a anunţat luni prim-vicepreşedintele formaţiunii, deputatul Sorin Grindeanu.

"Cei 157 de parlamentari ai PSD, senatori şi deputaţi, vor vota la vedere. Îi invităm şi pe cei de la AUR şi USR să-şi asume, la fel ca noi, acest vot de blam la adresa lui Florin Cîţu şi a acoliţilor lui", a declarat Grindeanu, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Social-democratul a precizat că grupurile parlamentare au fost cele care au solicitat conducerii PSD să dea dovadă de transparenţă la votul de marţi, "în condiţiile în care PSD în toată această perioadă a fost acuzat pe nedrept de blat politic" şi a solicitat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să identifice soluţii astfel încât toţi parlamentarii să participe la vot.

"Solicităm preşedinţilor celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban - mă gândesc că până mâine mai e preşedinte, dacă nu se mai răzgândeşte o tură - să identifice soluţii pentru ca mâine toţi parlamentarii, indiferent de formaţiunea politică, să poată să-şi exercite votul. Suntem în plin val 4, cu peste 10.000 de cazuri zilnic, şi în cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat. Vă anunţ că PSD are deja un parlamentar confirmat deja cu Covid-19, avem însă şi un parlamentar care se confruntă de mai multă vreme cu o afecţiune gravă şi care totuşi va veni la vot", a spus Grindeanu.

PSD solicită totodată respectarea legislaţiei europene "în privinţa aşa numitului certificat verde", a adăugat deputatul.

"Este total imoral, neconstituţional şi cu rea voinţă ceea ce a decis Guvernul, excluzând testarea din elementele legale prin care românii să poată participa la evenimente. Este, din punctul nostru de vedere, o încălcare gravă a libertăţii de circulaţie şi a dreptului la muncă, aşa cum spunea şi indica şi Avocatul Poporului", a motivat Grindeanu.

Întrebat dacă vor exista sancţiuni, în cazul în care parlamentarii vor lipsi de la vot, Sorin Grindeanu a arătat că acest aspect a fost discutat în BPN al PSD, cu referire la cei care vor lipsi nemotivat.

"Avem un caz confirmat al unui coleg de la Dâmboviţa care are Covid. De aceea, noi am făcut apel la preşedinţii celor două Camere să găsească soluţii astfel încât toţi parlamentarii, indiferent de situaţia în care se află, să poată să-şi exercite un drept constituţional - cel de a vota. (...) Să vină cei doi şefi, nu eu trebuie să vin cu soluţia", a adăugat deputatul PSD.

Comenteaza