Video Lider PNL Cluj, despre moțiunea de cenzură a PSD: „Eu am încercat să-i conving pe parlamentarii USR PLUS să nu o voteze”

Lider PNL Cluj, despre moțiunea de cenzură a PSD: „Eu am încercat să-i conving pe parlamentarii USR PLUS să nu o voteze”
| Foto: cotidianul.ro

Deputatul liberal Radu Moisin susține că strategia PNL pentru ca moțiunea de cenzură a PSD să nu treacă în Parlament este să discute și să-i convingă pe cât mai mulți deputați și senatori să nu o voteze.

Deputatul clujean a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre criza politică generată de ruperea coaliției de guvernare și despre moțiunea social-democraților care a fost citită în Parlament joi și urmează să fie votată marțea viitoare.

„Cei de la PSD au anunțat demult că vor depune această moțiune. Ei susțineau de acum o lună că o vor depune cât mai repede. Este un drept democratic, iar marți vom vedea care este opțiunea parlamentarilor din cele trei formațiuni (PSD, USR PLUS și AUR). Un lucru este clar: PNL și UDMR nu vor vota această moțiune”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Potrivit parlamentarului clujean, în ultima ședință a Biroului Executiv al PNL s-au desemnat două echipe de negociere: una la nivelul Senatului și una la nivelul Camerei Deputaților.

„Aceste echipe trebuie să discute cu cât mai mulți parlamentari din cele trei formațiuni pentru a-i convinge să nu participe la moțiune sau să nu o voteze. Mai sunt 5 zile până marți, timp suficient pentru aceste negocieri. Singura soluție constituțională asta este. Să purtăm aceste discuții și să încercăm să ajungem la cel mult 233 de voturi, adică cu unul mai puțin decât să treacă moțiunea. Altă strategie nu cred că a avut nimeni niciodată”, a explicat Moisin.

Liderii USR PLUS au anunțat că vor vot moțiunea PSD, chiar dacă este îndreptată și spre proprii miniștrii. Deputatul liberal a spus că foarte multe lucruri ciudate se întâmplă în România, mai ales în ultimul an.

„E păcat că s-a ajuns aici. Eu de la început am spus că această criză este total neavenită pentru România, cred că cu mai mult dialog se putea preveni această problemă. Eu n-am contribuit cu absolut nimic la crearea acestei crize, dimpotrivă, am avut discuții constante, și eu și alți colegi liberali cu cei din USR PLUS să-i convingem să se întoarcă în coaliție.

Eu n-am nici cea mai mică preferință între Dan Barna și Dacian Cioloș. Cred că nu este atât de important cine este președinte în USR PLUS, ei par a fi construiți pe alte baze de funcționare. Seamănă puțin cu modelul corporatiștilor. Cred că noi am greși dacă am sta să investim totul în liderul lor. Trebuie să discutăm cu cât mai mulți parlamentari, ceea ce eu am făcut. Le-am garantat că ne dorim să continuăm cu ei ca și parteneri de guvernare”, a afirmat deputatul PNL de Cluj.

Comenteaza