Kovesi a început în forță lupta anticorupție în UE. Rareș Bogdan, după intervenția șefei EPPO: "A fost remarcabilă"

Kovesi a început în forță lupta anticorupție în UE. Rareș Bogdan, după intervenția șefei EPPO: "A fost remarcabilă"
| Foto: Facebook/Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan a lăudat intervenția de marți a șefei Parchetului UE - EPPO, Laura Codruța Kovesi, în cadrul Comisiei LIBE din Parlamentul European, unde a vorbit despre planurile pe care le are instituția pe care o conduce în lupta anticorupție.

Procurorul sef al Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, a vorbit marți, în cadrul comisiei LIBE din Parlamentul European, despre strategia care trebuie urmată pentru ca Uniunea Europeana să lupte eficient împotriva corupției.

 „Transformarea EPPO într-o structură eficientă nu va fi ușoară (...) Ne vom confrunta cu oameni puternici și periculoși... Trebuie să ducem această luptă împotriva corupției respectând drepturile omului”, a spicuit Rareș Bogdan din discursul Codruței Kovesi în fața Comisiei LIBE.

"Prestația Laurei Codruta Kovesi în fața membrilor Comisiei LIBE, a Parlamentului European, a fost remarcabilă. A răspuns clar, direct, unor întrebări grele, extrem, extrem de ancorate în realități care cutremură Europa, a sugerat soluții și a refuzat să facă afirmații politice... Iar cuvintele de apreciere pe care le-am auzit la adresa ei, la scenă deschisă, cum se spune, m-au bucurat foarte mult, un ROMAN intr-o pozitie cheie la nivel european, asta este o chestiune extrem de importanta pentru Romania si pentru orice roman cu scaun la cap", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook, după intervenția șefei EPPO.

"Alături de doamna Kovesi mai sunt cativa ‘grei’: vicepresedintele CE responsabil cu lupta anticoruptie, sefa Europol, procurori antimafia din mai multe tari, unul dintre sefii Eurojust. Evenimentul incepe la 15, ora Belgiei, cu o mica introducere in tema facuta de Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei”, anunța Rares Bogdan înaintea evenimentului.

Comenteaza