Video Klaus Iohannis, la Cluj: "Abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD"

Klaus Iohannis, la Cluj: "Abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj, că abia aşteaptă să treacă moţiunea de cenzură, precizând că românii și-au pierdut încrederea în clasa politică.

„Am reuşit împreună cu voi şi împreună cu românii şi e bine că am reuşit şi vă spun – abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD. Ce trebuie făcut după ce scăpăm de acest guvern eşuat? Foarte, foarte multe lucruri. Noi împreună ştim ce trebuie făcut, ştim cum trebuie făcut”, a declarat șeful statului, la luj, unde a luat parte la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest.

Președintele a afirmat că mulţi români au votat PSD la alegerile din decembrie 2016 pentru că au crezut "minciunile" acestui partid, care și-a arătat ulterior adevăratele intenții, atacând justiţia, mediul privat și economia României.

"Am ajuns foarte prost, ba mai mult, şi-au dat singuri jos guvernul, pesediştii şi-au dat singuri jos guvernul sau, cum se spune la meci, şi-au dat cu stângul în dreptul. Dar prin asta, din păcate, calitatea guvernării nu s-a îmbunătăţit. Ba a mers din rău în mai rău.

Am ajuns acum să avem un guvern care reuşeşte contraperformanţă după contraperformanţă. Am definit acest guvern deja de anul trecut: un guvern eşuat, dar aceste eşecuri ne dor, acest eşecuri ale pesediştilor ne dor fiindcă se repercutează asupra vieţii noastre", a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai a afirmat că este nevoie de oameni competenţi în administraţie, de o educaţie de calitate şi o legislaţie care să încurajeze antreprenorii.

“Avem nevoie de investiţii, avem nevoie de oameni competenţi în administraţie, avem nevoie de o legislaţie care încurajează antreprenorii şi nu inhibă, avem nevoie de educaţie de calitate, avem nevoie de un sistem de sănătate publică, care funcţionează cu pacientul în centru, avem nevoie de ceva ce se numeşte o guvernare performantă pentru români şi pentru România şi o astfel de guvernare, dragii mei, poate să o livreze Partidul Naţional Liberal”, a declarat președintele.

De asemenea, trebuie recâștigată încrederea românilor, a mai spus Klaus Iohannis.

“Dragii mei, fiţi pregătiţi, momentul vine şi vine repede şi voi trebuie să vă apucaţi de o guvernare serioasă, dar pe lângă asta trebuie să facem un lucru foarte greu, trebuie să recâştigăm încrederea românilor. În ultimii ani, românii au fost atâta de dezamăgiţi încât mulţi dintre ei cred că în România nu mai sunt politicieni serioşi. Mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea în clasa politică, mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea că în România se poate face ceva. Ori asta, dragii mei, se numeşte o reală catastrofă naţională”, a transmis şeful statului. 

Comenteaza