Kelemen Hunor: ”Mircea Ionescu-Quintus a fost un politician de excepție”

Kelemen Hunor: ”Mircea Ionescu-Quintus a fost un politician de excepție”
Șeful UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj în memoria fostului politician liberal Mircea Ionescu-Quintus, decedat vineri la vârsta de 100 de ani.

''Cu multă tristețe ne luăm rămas bun de la un om deosebit, care a trăit experiențele dure a două războaie mondiale, a suferit în temnițele comuniste și la Canal pentru vina de a fi înțeles esența democrației. Mircea Ionescu-Quintus a fost un politician de excepție, care și-a dedicat viața valorilor liberale. A contribuit la consolidarea relațiilor de parteneriat și bună colaborare cu reprezentanții tuturor minorităților etnice din România. Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor care i-au fost aproape. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, fost preşedinte al PNL şi mare politician român, s-a stins din viaţă vineri, 15 septembrie la vârsta de 100 de ani.

La 89 de ani, Quintus s-a retras la Ploiesti şi îsi ducea viața alături de soție, făcând "mici treburi prin casă și grădină". Seniorul continua să meargă la sediul PNL din localitate și îi ajuta cu sfaturi pe tinerii liberali.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat în luna martie 2017 pe Mircea Ionescu Quintus la împlinirea vârstei de 100 de ani, iar în data de 15 mai, şeful statului a semnat decretul privind înaintarea în grad de general-maior (în retragere) - cu două stele a fostului lider PNL.

Mircea Ionescu-Quintus va fi înmormântat luni, la Ploiești.

Comenteaza