Kelemen, după condamnarea Annei Horvath: "O susținem în căutarea dreptății în fața instanțelor internaționale"

Kelemen, după condamnarea Annei Horvath: "O susținem în căutarea dreptății în fața instanțelor internaționale"

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a reacționat la condamnarea primită de fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, afirmând că sentința trebuie acceptată, dar o consideră nedreaptă și neechitabilă.

"Horváth Anna a primit astăzi o sentință de doi ani, cu suspendare sub supraveghere. Nu ne putem opune hotărârii judecătorești, trebuie să o acceptăm, dar o considerăm nedreaptă și neechitabilă. Noi credem în dreptatea ei și o susținem în căutarea dreptății sale în fața instanțelor internaționale. Ancsa, fii puternică și continuă să muncești pentru comunitatea noastră! Uniunea și comunitatea este de partea ta! Trebuie să fim puternici și să continuăm lupta pentru adevăr", a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Reacția președintelui UDMR vine după ce fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă într-un dosar început în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016. Sentinţa instanței este definitivă. 

Miercuri, în urma deciziei ÎCCJ, fostul Anna Horvath a declarat că va demisiona din funcţia de consilier local al municipiului Cluj-Napoca.

„ÎCCJ a pronunţat, miercuri, o sentinţă în cazul meu, de doi de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, aceasta fiind definitivă. Eu am învăţat, ca jurist, că sentinţele judecătoreşti definitive nu se comentează, ci sunt executate. Cu conştiinţa împăcată şi curată pot să spun că în cele 954 de zile am încercat cu toate posibilităţile legale să îmi dovedesc nevinovăţia, deşi, de multe ori, mi s-a părut ca o zbatere a celui care are mâinile şi picioarele legate şi este aruncat în apă. După motivarea sentinţei voi merge mai departe la CEDO. În urma sentinţei, îmi voi da demisia din funcţia de consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca, aceasta fiind o funcţie aleasă”, a spus fostul viceprimar.

Potrivit sentinţei ÎCCJ, instanţa a achitat-o pe Horvath pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani şi a menţinut-o pe cea de 2 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, cu interzicerea unor drepturi pe o durată de 2 ani.

„Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatei Horvath Anna, pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat începând cu data prezentei decizii. Obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în documentul citat, potrivit Mediafax.

Anna Horvath a fost condamnată, în martie 2018, de Curtea de Apel Cluj la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Ea a fost acuzată că în perioada februarie-mai 2016 şi-ar fi folosit influenţa pe lânga functionari publici din Primăria Cluj-Napoca pentru „urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” în favoarea omului de afaceri Zsolt Fodor şi ar fi cerut în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică din Cluj-Napoca pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale din 2016. (VEZI Ce pedeapsă a primit viceprimarul din Cluj acuzat de trafic de influență).

 

 



Comenteaza