Judecători din Cluj: Distincția dintre vaccinați și nevaccinați NUE este o formă de DISCRIMINARE

Judecători din Cluj: Distincția dintre vaccinați și nevaccinați NUE este o formă de DISCRIMINARE
| Foto: Getty Images

Devine tot mai clar faptul că cei vaccinați vor beneficia de mai multă libertate decât cei nevaccinați.

Șeful CNCD, Asztalos Csaba, s-a răzgândit. După ce acum câteva zile avertiza ca libertățile speciale pentru cei vaccinați sunt discriminatorii, acesta susține fix contrariul.

”Eu cred că interesul este să prevenim transmiterea infecției COVID-19 și trebuie să distingem de la domeniu la domeniu. Orice restricție a drepturilor fundamentale se realizează prin lege și nu neapărat un tratament diferențiat între vaccinați și nevaccinați este, din start, și discriminatoriu, adică nelegal. În măsura în care cei vaccinați sunt într-o situație diferită față de cei nevaccinați și se justifică o astfel de măsură, nu suntem într-o situație de discriminare. Aș vrea să vă dau cu titlu de exemplu o sentință a Curții de Apel Cluj Napoca, din februarie, care arată că distincția dintre vaccinați și nevaccinați la venirea din străinătate – adică cei nevaccinați au obligația să stea în carantină 14 zile, cei vaccinați nu au această obligație – nu este o formă de discriminare“, a decarat Asztalos, conform B1 TV, informează stiripesurse.ro.

Și Premierul Florin Cîțu spune că oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar trebui să poată reveni la o viață normală. Declarația a fost făcută la întrebarea jurnaliștilor privind măsurile de relaxare care ar urma să fie luate începând cu 1 iunie.

Comenteaza