Irina Munteanu, viitorul prefect al Clujului: „Este o mare responsabilitate! Voi fi prezentă pentru clujeni” / Cum s-a ajuns la această numire

Irina Munteanu, viitorul prefect al Clujului: „Este o mare responsabilitate! Voi fi prezentă pentru clujeni” / Cum s-a ajuns la această numire
| Foto: Facebook.com/Irina Munteanu

Conducerea PNL Cluj a decis ca actualul subprefect Irina Munteanu să fie avansată și numită în funcția de prefect al județului.

Așadar, șefia Prefecturii Cluj le revine liberalilor clujeni, după ce a „stat” la UMDR, prin avocatul Tasnádi István Szilárd, timp de aproximativ 11 luni de zile.

Deși se știa că județul va avea prefect PNL din luna decembrie a anului trecut, cel mai probabil, abia săptămâna aceasta va deveni și totul oficial. Chiar liderul Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, i-a acuzat și numit „incompetenți” pe cei de la București deoarece au întârziat numirea unui prefect liberal la Cluj.

Cum a fost aleasă Irina Munteanu

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a relatat cum s-a ajuns la numirea Irinei Munteanu și ce a recomandat-o pentru această funcție importantă.

„Au fost discuții în structura de conducere a partidului și s-a avut în vedere activitatea pe care dânsa (Irina Munteanu , n.red.) a avut-o în calitate de subprefect și felul în care a gestionat perioada pandemică, și nu numai. Până la urmă, s-a ajuns la această concluzie de a fi propusă pentru funcția de prefect al Clujului. Noi ne-am făcut datoria la nivel de Cluj, iar cei de la Guvern vor face numirea cât de repede se poate”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

De asemenea, liderul PNL Cluj a mai precizat că, directorul de dezvoltare din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, care a fost și el în „cărți” pentru a fi numit prefect, a fost propus pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Ce mesaj are noul prefect al Clujului

ZIUA de CLUJ a contactat-o și pe Irina Munteanu, pentru a afla primele impresii după ce a fost propusă ca prefect de către conducerea liberalilor clujeni.

„Propunerea care mă vizează va fi înaintată Guvernului pentru emiterea hotărârii de Guvern cu numirea oficială. Este un proces care se va întâmpla în perioada următoare, poate chiar săptămâna aceasta. S-a mers și pe ideea continuității activității, fiind subprefect deja de aproape 2 ani. Mai mult, o perioadă de 3-4 luni am avut și atribuții de prefect, după numirea lui Mircea Abrudean în Guvernul Cîțu.

Este o mare responsabilitate. E o muncă pe care o cunosc deja și sunt familiarizată cu ea. Voi lucra cu aceeași dedicare și implicare pe mai departe. Clujenilor, vreau să le transmit că voi fi aici, voi fi prezentă și voi fi deschisă și implicată în toate problemele pe care Instituția Prefectului le poate gestiona conform atribuțiilor care îi revin”, ne-a declarat viitorul prefect de Cluj.

Irina Munteanu ocupă funcția de subprefect din ianuarie 2020. Liberala a fost director în Primăria Câmpia Turzii, înainte de a ajunge la Prefectură, conducând Direcția de Relații cu Comunitatea.

Comenteaza