Iohannis: Vaccinarea anti-COVID este voluntară şi aşa va rămâne/ Suntem într-o pauză, dar pandemia revine cu noi variante. Vaccinaţi-vă până sunteţi sănătoşi

Iohannis: Vaccinarea anti-COVID este voluntară şi aşa va rămâne/ Suntem într-o pauză, dar pandemia revine cu noi variante. Vaccinaţi-vă până sunteţi sănătoşi
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, vineri, că vaccinarea anti-COVID este voluntară şi aşa va rămâne, făcând referire la o declarație a sa anterioară, precizând și că România are un grad mic de vaccinare şi prin asta automat suntem mult mai expuşi în faţa valului patru.

fiind rugat să clarifice afirmația pe care a făcut-o cum că, în momentul de față, măsurile restrictive nu se impun, însă vaccinarea da, Iohannis a răspuns că vaccinarea anti-COVID este voluntară şi aşa va rămâne, însă e "de părere că este nevoie de mai multă vaccinare" în România.

„Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară. Nu, eu nu sunt adeptul vaccinării obligatorii și noi de fapt, de la început, de când dispunem de diferite tipuri de vaccin, am spus că vaccinarea este voluntară, și așa va rămâne. Însă sunt de părere că este nevoie de mai multă vaccinare. România este dintre statele care are un grad mic de vaccinare și prin asta, automat, suntem mult mai expuși în fața valului patru, care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul patru se poate măsura. Eu îmi doresc tare mult ca românii să înțeleagă foarte bine că pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia revine cu noi și noi variante, mutații ale virusului și singura protecție, repet, singura protecție este vaccinul. De aceea, repet, și o mai spun o dată, vaccinați-vă până sunteți sănătoși”, a spus Klaus Iohannis, la Sofia.

Înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări din capitala Bulgariei, şeful statului a declarat că nu crede că ar trebui impuse noi măsuri restrictive în contextul răspândirii variantei Delta a noului coronavirus, dar vaccinarea da (vezi AICI).

Comenteaza