Iohannis: "PSD-iştii spun că doresc stat de drept, dar, ghinion, nu au dorit deloc"

Iohannis:
Klaus Iohannis, a cerut preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi lui Victor Ponta, ca vineri să fie convocat Parlamentul pentru a discuta şi "pica" legea amnistiei şi graţierii, însă proiectul nu a făcut obiectul şedinţei de Birou Permanent care a avut loc joi.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a cerut preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi "şefului acestora", Victor Ponta, ca vineri să fie convocat Parlamentul pentru a discuta şi "pica" legea amnistiei şi graţierii şi pentru a încuviinţa cererile de arestare a unor parlamentari.

"PSD-iştii spun că chiar doresc stat de drept, dar, ghinion, nu au dorit deloc. Am făcut din nou apel să se reunească Parlamentul, pesediștii au spus că nu se poate. PSD nu dorește să respingă legea. Vrea ca după alegeri să o voteze și să-și scoată corupții din închisori.", a declarat Iohannis.

Marian Neacşu a precizat că, în şedinţa comitetului liderilor de grup, majoritatea a decis ca proiectul privind amnistia şi graţierea să fie discutat într-o altă şedinţă a comitetului liderilor de grup, care va avea loc marţi, la ora 12.00 şi a apreciat că acest proiect privind amnistia ar putea intra în dezbaterea plenului de marţi la ora 16.00.

Candidatul ACL spune că a susţinut acest demers încă de la începutul campaniei electorale: "Am fost la fel de categoric și acum o săptămână, și acum două săptămâni. Atunci erau mai mulți candidați, poate nu s-a auzit așa de bine."

"Domnul Ponta are o problemă mare, are o presiune imensă și aceasta a făcut să fie candidat la președinție. Cineva chiar din familia sa a spus că nu a vrut să candideze, dar a fost împins de baroni."

Comenteaza