News alert Video Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu premier

Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu premier

Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu partidele din Parlament.

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a afirmat că până joi noul guvern ar trebui să obţină votul de învestitură în Parlament, urmând ca apoi membrii executivului să depună jurământul.

"Dacă guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat şi pe urmă să venim la dumneavoastră (la Palatul Cotroceni, n.r.) pentru depunerea jurământului", a arătat el într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul PSD a subliniat că România are nevoie de reforme şi de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Locul României este în Uniunea Europeană şi în NATO. Indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul singur, şi cu o stabilitate politică, devine o certitudine", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu i-a mulţumit pre;edintelui Klaus Iohannis pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o de a fi prim-ministru desemnat, menţionând că acest lucru implică şi "o mare responsabilitate" și că își dorește să se ridice la nivelul acesteia.

Totodată, lideril PSD i-a mulţumit preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, "pentru gestul de onoare" pe care l-a făcut.

"Nu aş dori să îi mulţumesc din postura de prim-ministru desemnat. Aş dori să îi mulţumesc din postura de român, pentru că prin gestul său, România a trecut într-o altă etapă. A trecut într-o etapă de democraţie consolidată", a spus Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu i-a urat preşedintelui Klaus Iohannis "La mulţi ani", cu ocazia zilei de naştere.

Comenteaza