Iohannis: Dacă purtăm măşti, dacă păstrăm igiena şi menţinem distanţa vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii

Iohannis: Dacă purtăm măşti, dacă păstrăm igiena şi menţinem distanţa vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creşteri, urmate de scăderi, "ceea ce înseamnă că ne menţinem încă pe un platou". "Dacă purtăm măşti, dacă păstrăm igiena şi menţinem distanţa vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor şi, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii", a spus el.

Iohannis a spus, la finalul declaraţiei de presă de miercuri, că vrea să facă unele precizări legate de evoluţia epidemiei generate de noul coronavirus.

"Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creşteri, urmate de scăderi, ceea ce înseamnă că ne menţinem încă pe un platou. Vom depăşi cu bine şi această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenţi şi responsabili", a afirmat preşedintele Iohannis.

El a îndemnat populaţia să poartă mască de protecţie şi să respecte măsurile de igienă. "Dacă purtăm măşti, dacă păstrăm igiena şi menţinem distanţa vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor şi, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii. Dragi români, vă doresc multă sănătate! Aveţi grijă de dumneavoastră şi de cei din jur!", a spus Iohannis.

Comenteaza