Iohannis: Azi vom depăși 100.000 de persoane vaccinate într-o zi. Stăm extraordinar de bine cu această campanie

Iohannis: Azi vom depăși 100.000 de persoane vaccinate într-o zi. Stăm extraordinar de bine cu această campanie
| Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că România "stă extraordinar de bine" în privința campaniei de vaccinare și că "s-a intrat într-o fază nouă cu imunizarea", în care vaccinarea se face fără programare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur și simplu, prezenta și se vaccinează.

Am renunțat, practic, la toată birocrația și, începând din această săptămână, de la sfârșitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă.

Oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina. Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă.

În paranteză fie spus, noi stăm – noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, la vaccinare", a spus președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Președintele a precizat că urmează noi acțiuni privind campania de imunizare împotriva noului coronavirus, fiind planificate centre non-stop și maratoane de vaccinare. De asemenea, Iohannis a spus că azi, în România se va depăși numărul de 100.000 de persoane vaccinate anti-Covid, potrivit informațiilor primite de la Valeriu Gheorghiță.

"Am aflat de la domnul col. dr. Gheorghiță că astăzi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul și, dacă este nevoie, îl vom crește, în așa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetățeni români și cei rezidenți aici să poată fi vaccinați.

Este, pe de altă parte, evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune. Avem mai puține persoane nou infectate, avem mai puține persoane la Terapie Intensivă, avem mai puține decese – sper să scăpăm cât mai repede de acestea", a spus pre;edintele.

Klaus Iohannis a subliniat însă că pandemia nu a dispărut și a făcut un nou apel pentru vaccinare:

"Nu vreau să ne amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că, până când avem un număr mare de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile.

Dar reiau apelul meu: haideți să ne vaccinăm, ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult!"

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza