News alert Înfrângere pentru Cluj! Mircea Abrudean a ratat funcția de secretar general al Guvernului. Pe cine a preferat Cîțu

Înfrângere pentru Cluj! Mircea Abrudean a ratat funcția de secretar general al Guvernului. Pe cine a preferat Cîțu

Toate jocurile de putere păreau făcute astfel încât prefectul de Cluj să avanseze la București, într-un post cheie din aparatul guvernamental. Calculele s-au răsturnat luni.

Deși Mircea Abrudean a beneficiat de sprijin direct și puternic din partea lui Emil Boc și Daniel Buda, dar și de influența ministrului Adrian Oros printre vechii liberali, premierul Florin Cîțu le-a spus "hai sictir" clujenilor și a preferat un gorjean în fruntea Secretariatului General al Guvernului.

Tiberiu Horaţiu Gorun a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor. Printr-o altă decizie, premierul a decis eliberarea lui Dragoş Condrea din funcţia de secretar general al Guvernului.

Situația pune într-o nouă lumină bătălia care se declanșase pe scaunul pe care Abrudean urma să îl vacanteze. Patru politicieni vizau funcția de Prefect de Cluj. Primul și marele favorit era din partea liberalilor era șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, care a ratat la „mustață” intrarea în Parlament, fiind pe poziția cincea a Partidului Național Liberal Cluj pentru Camera Deputaților. Cîmpean are susținerea primarului Emil Boc.

De cealaltă parte, în alianța USR-PLUS s-a detașat ca favorit tânărul avocat Radu Chirilă, în vârstă de 32 de ani, de profesie jurist, absolvent al Facultatății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și membru în Baroul Cluj.

De la PLUS Cluj se vehiculează numele Alexandrinei Nan, fost judecător al Consiliului Superior al Magistraturii, în perioada 2005-2010. Din partea UDMR, după afirmațiile liderului filialei Cluj, Csoma Botond, care a spus că formațiunea își dorește postul de prefect al Clujului, este înaintat numele avocatului Istvan Szilard Tasnadi.

Rămâne de văzut în zilele următoare dacă, dezamăgit de situație, Mircea Abrudean va renunța la funcția de prefect sau, mai mult, va fi presat să vacanteze fotoliul ca rezultat al negocierilor PNL-USRPLUS-UDMR de la nivel central.

Comenteaza