Încă un deputat PSD se mută în gruparea lui Ponta, după 23 de ani în partid

Încă un deputat PSD se mută în gruparea lui Ponta, după 23 de ani în partid
| Foto: Mediafax

Octavian Petric, deputat PSD de Satu-Mare, şi-a anunţat retragerea din partid, afirmând că va activa în ProRomânia. El a spus că a luat această decizie deoarece nu se mai regăseşte în PSD, partid care nu mai reprezintă interesele românilor.

"S-au împlinit 23 de ani de când am intrat în politică şi în Partidul Social Democrat, dar am decis azi să mă despart de drumul pe care a luat-o partidul. Nu mă mai regăsesc în PSD, un partid care nu mai reprezintă interesele românilor şi în care nu mai sunt respectate principiile şi valorile în care cred. În urmă cu 23 de ani am intrat în PSD din dorinţa de a contribui prin expertiza pe care am acumulat-o în mediul privat la dezvoltarea judeţului Satu Mare, considerând că toţi românii au dreptul la o viaţă mai bună. Am activat iniţial ca simplu membru, am fost apoi 4 mandate consilier judeţean, iar acum sunt la al doilea mandat de deputat. Am contribuit alături de colegii mei la câştigarea mai multor runde de alegeri şi am condus interimar organizaţia judeţeană în perioada alegerilor locale din 2016, când am obţinut cele mai bune rezultate pe care partidul le-a avut în judeţul Satu Mare. Am încercat de fiecare data să-mi onorez promisiunile făcute şi să fac mai mult decât atât. Au fost ani frumoşi, în care am cunoscut şi am legat prietenii alături de colegi minunaţi, cu care am fost o echipă la bine şi la greu, şi atunci când am câştigat alegerile, şi atunci când le-am pierdut”, a scris pe Facebook deputatul Octavian Petric.

El a mai arătat că au fost ani în care guvernările PSD şi liderii săi au marcat în mod pozitiv parcursul european al României.

”Am fost mândru să fiu parte a unei echipe care privea spre viitor şi construia România pe care ne-o doream toţi. Din păcate, în aceşti ultimi doi ani de când PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare consistent, la nivel parlamentar şi public ni se impun 4-5 teme care nu au nimic de a face cu ceea ce am susţinut toţi în campania electorală. De 2 ani de zile nu se discută decât despre modificarea legilor justiţiei, a codurilor penale şi de procedură penală, despre amnistie şi graţiere. Am încercat de mai multe ori să promovez proiecte legislative pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri care generează locuri de muncă şi susţine economia, dar acestea nu au fost prioritare pentru conducerea partidului. Sunt mâhnit că în PSD, un partid în care vocea fiecărui social-democrat se putea face auzită, azi relaţia dintre conducere şi membri este inexistentă. Nu mai poate vorbi nimeni şi, dacă cineva îndrăzneşte să aibă o altă opinie, este pus la zidul infamiei! În campania electorală, tema principală a programului nostru de guvernare a fost ”creşterea nivelului de trai al românilor„. Dar nivelul de trai a crescut doar pentru unii, nu pentru cei mulţi! În schimb, avem o lege a salarizării unitare care a provocat discrepanţe uriaşe în societatea românească, nemulţumindu-i chiar şi pe cei care au beneficii majore de pe urma acesteia”, a adăugat Petric.

Coaliţia PSD - ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, odată cu demisionarea deputaţilor Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă, care s-au alăturat ulterior formaţiunii conduse de Victor Ponta - Pro România.

PSD a rămas cu 143 de deputați după mișcarea anunțată astăzi și ALDE cu 19 deputați, coaliţia de guvernare având acum 162 de deputați. Majoritatea de jumătate plus unu din Camera Deputaților, necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.

Coaliția PSD-ALDE poate fi ajutată însă de deputații UDMR, dar și o parte dintre deputații minorităților naționale. UDMR și coaliția PSD-ALDE au un protocol de colaborare parlamentară valabil până în 2020.

Comenteaza