În căutarea ministrului Sănătății. Care sunt scenariile posibile

În căutarea ministrului Sănătății. Care sunt scenariile posibile
| Foto: medichub.ro

În plină pandemie de coronavirus, România nu are un ministru al Sănătății, iar trei scenarii sunt posibile, în acest moment.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este aşteptată întâlnirea coaliţiei care va avea loc luni dimineaţă. Dacă se înţeleg asupra unui nume, noul ministru ar putea fi învestit foarte repede. În acest moment sunt trei scenarii posibile. USP-PLUS propune o persoană, care este acceptată şi avem ministru. În al doilea scenariu, îşi menţine poziţia politică şi nu face nominalizare, iar o a treia posibilitate este ca USR PLUS să vină cu un nume care nu va fi acceptat.

Sociologul Vladimir Ionaş, crede că USR PLUS nu va face o nominalizare. „În mod normal, dacă îşi urmăresc interesul politic, iar declaraţiile se până acum vor rămâne pe aceeaşi linie, nu cred că cei de la USR PLUS vor nominaliza o persoană. Asta nu înseamnă că nu vom avea un ministru al Sănătăţii, pentru că dacă ei vor refuza, e foarte simplu pentru cei de la PNL să nominalizeze o persoană”, a afirmat sociologul, la Aleph News, potrivit Mediafax.

Premierul spune clar că nu există o altă formula guvernamentală posibilă. Asta înseamnă că una dintre părţi trebuie să cedeze: ori USR PLUS îl acceptă în continuare pe Cîţu premier, ori PNL încalcă protocolul şi face o propunere pentru portofoliul de la Sănătate. Asta crede Vladimir Ionaş.

„Coaliţia poate merge mai departe. Coaliţia este acolo să guverneze. Cred că cu toţii trebuie să înţelegem că există o diferenţă între actul politic, ceea ce se întâmplă în Parlament şi actul de Guvernare. Voi exercita această funcţie de Premier aşa cum spune Constituţia României de fiecare dată”, a afirmat duminică premierul Cîţu.

„Fie cei de la USR Plus îşi calcă în picioare toate declaraţiile destul de dure din ultima perioadă, fac un pas în spate acceptă solicitările celor de la PNL. Sau celălalt scenariu, cei de la PNL nu vor accepta sub nicio formă dialogul cu cei de la USR PLUS şi rugămintea lor de a-l schimba pe domnul Cîţu din funcţia de prim ministru.”, mai spune Ionaş.

Scenarii de negociere în coaliție

1. USR PLUS îşi menţie poziţia şi nu vine cu nominalizare

2. USR PLUS face o propunere, care este acceptată de parteneri

3. USR PLUS vine cu propunere, coaliţia nu acceptă

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza