Update Foto HARTA filialelor PSD pro şi anti-Dragnea. Cum se poziţionează Clujul

HARTA filialelor PSD pro şi anti-Dragnea. Cum se poziţionează Clujul
sigla psd

Scrisoarea liderilor PSD prin care se cere "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al partidului şi al Camerei Deputaţilor a declanșat un adevărat "război" în interiorul formaţiunii politice. 

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte, vineri, de la ora 12.30, într-o şedinţă convocată după apariţia scrisorii deschise prin care mai mulţi lideri ai PSD cer demisia liderului formaţiunii, Liviu Dragnea. Mai multe organizații județene sunt încă indecise în privința susținerii şefului partidului şi vor tranşa problema în cadrul unor şedinţe programate în cursul zilei de joi, 20 septembrie 2018. 

Filiala judeţeană PSD Alba nu a stabilit încă dacă este pro sau contra cererii de demisie a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, astfel încât liderul filialei va lua în CExN o decizie „la faţa locului”, scrie Mediafax.

Sunt 21 de filiale care îl susțin pe Dragnea și 16 care sunt de partea semnatarilor scrisorii, conform Digi24.ro. 

În sprijinul actualului șef al PSD sunt Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Arad, Sibiu, Brașov, Gorj, Vâlcea, Dolj, Teleorman, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați, Harghita și Hunedoara, Covasna şi Mureş.

Poza noua 20.09.2018

Demisia, pe de altă parte, i-o cer filialele București, Ilfov, Timiș, Caraș Severin, Suceava, Argeș, Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomița, Constanța și Brăila. De asemenea, printre cei care cer demisia lui Dragnea s-ar afla și șefii organizațiilor PSD din sectoarele 1, 2 și 3 ale Capitalei.

De asemenea, 7 filiale, Sector 6, Alba, Bihor, Galaţi, Prahova, Vâlcea, Vrancea, se înscriu în rândurile celor "indecişi".

PSD Cluj îi ţine partea lui Dragnea

Social-democrații clujeni s-au poziționat în scandalul intern din PSD, inclusiv față de solicitarea de demisie a președintelui Liviu Dragnea. Rămân loiali şefului de partid. 

"Biroul Permanent Județean al PSD Cluj a luat următoarele decizii în unanimitate: susţinerea necondiţionată a Guvernului PSD+ALDE şi a programului de guvernare, solicită membrilor CEX soliţionarea divergenţelor în interiorul partidului şi rezolvarea tuturor problemelor în cadru statutare şi preşedintele Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze", se arată într-un comunicat remis presei. 

PSD începe să se prăbuşească din interior! Liderii partidului cer "demisia imediată" a lui Dragnea

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu a citit întreaga scrisoare a nemulţumiţilor din PSD, dar din câte a înţeles a reieşit că se cere ca PSD să se alinieze cu Iohannis, Opoziţia şi SPP.

CExN al PSD se întruneşte vineri, 21 septembrie 2018, la ora 12.00. 

 

Comenteaza