Live GUVERNUL, LA CLUJ. Turcan: “Vom testa 170.000 de femei din Nord-Vest printr-un program de sănătate”

GUVERNUL, LA CLUJ. Turcan: “Vom testa 170.000 de femei din Nord-Vest printr-un program de sănătate”

Un program de testare de col uterin a femeilor din Regiunea Nord-Vest (RNV) va fi derulat prin Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN).

“Programul de screening de cancer, în valoare de 10,5 milioane de euro, va cuprinde 170.000 de femei din RNV în servicii de prevenție, șase județe în total, însă pentru asemenea programe destinate bolilor cu decese prevenibile vom aloca 117 milioane de euro, iar acestea vor cuprinde diverse tipuri de cancere și de boli cardiovasculare și pulmonare.

Partea de prevenție va ocupa un loc important. Au fost deblocate contracte pe partea de sănătate, vor fi alocate 650 de milioane de euro pentru aceste programe în viitor, fiecare în valoare de câte 1 milion de euro, iarpartea de prevenție ocupă un loc important pe agenda noastră. De asemenea, vizăm servicii de paleație pentru populația în îmbătrânire în România”, a spus vicepremierul Raluca Turcan, la Cluj.  

Vicepremierul, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, și ministrul transporturilor, Lucian Bode, au sâmbătă mai multe întâlniri la Cluj-Napoca și la Turda, printre care o întrevedere cu primarul Emil Boc și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. În program figurează vizite la Primăria Cluj-Napoca, Institutul Oncologic, Institutul Imogen, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Compania de Apă Arieșul și Colegiul Național Mihai Viteazul, ambele în Turda.

Comenteaza