GUVERNUL, LA CLUJ. Sumă uriașă primită de spitalele clujene: 123 de milioane de euro

GUVERNUL, LA CLUJ. Sumă uriașă primită de spitalele clujene: 123 de milioane de euro

Valoarea decontărilor pe care spitalele din Cluj le vor face de la guvern pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale necesare în perioada pandemiei se ridică la o sumă record. 

“Vom semna sâmbătă câteva contracte de finanțare pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente medicale și de protecție, două cu Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH), de 34,5 de milioane și de 11,5 milioane de lei, și altul, de 28,5 milioane, de lei cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI).

Dea altfel, ultimul a fost declarat drept cel mai perfomant din țară în materie de vindecare a pacienților cu Covid. Aceste trei contracte se adaugă celor nouă contracte, deja semnate, pentru achiziția de aparatură medicală, în valoare de 100 milioane de lei.

În acest fel vom ajunge la o decontare în valoare de 123 milioane de euro, o sumă uriașă pe care guvernul o pune la dispoziție, într-un timp record, unei comunități greu încercate în această perioadă”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Vicepremierul, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, și ministrul transporturilor, Lucian Bode, au sâmbătă mai multe întâlniri la Cluj, printre care o întrevedere cu primarul Emil Boc și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

În program figurează vizite la Primăria Cluj-Napoca, Institutul Oncologic, Institutul Imogen, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Compania de Apă Arieșul și Colegiul Național Mihai Viteazul, ambele în Turda.

Comenteaza