Guvernul continuă dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din România

Guvernul continuă dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din România
| Foto: Facebook / Compania de Apă Someș

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, românii beneficiază de o mai bună alimentare cu apă, ținta ce urmează să fie atinsă la finalul acestui an fiind de 1,8 milioane de persoane sprijinite.

Deși procentul populaţiei cu acces la facilitaţi de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare conforme a crescut semnificativ în ultimii ani, încă avem nevoie de investiții.

"Pe parcursul celor două mandate în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, deținute de domnul Marcel Bolos, pentru sectorul de apă și apă uzată au fost semnate 21 contracte de finanțare cu o valoare de 11,45 miliarde lei, respectiv 2,26 miliarde euro. În total, prin intermediul POIM 2014-2020, s-au semnat 65 proiecte de investiții în infrastructură, în valoare de peste 6 miliarde euro. Politica de Coeziune 2021-2027 ne aduce resursele pentru alți 3.768 km conducte noi sau optimizate de apă și 3.209 km conducte noi sau optimizate de apă uzată”, a declarat deputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza