Guvernul a adoptat creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani

Guvernul a adoptat creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani
| Foto: evz.ro

Proiectul de lege care prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani și interzicerea cumulului de pensie cu salariul la stat, a fost aprobat, miercuri, de Guvern.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„În şedinţa de guvern de astăzi (miercuri n.r.) am adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, anunţă Florin Cîţu, potrivit Mediafax.

Este un proiect de lege care merge în Parlament în procedură de urgenţă. „Este proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat şi prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani”, adaugă premierul.

El mai spune că avizul de la Consiliul Legislativ este opţional. „Vom merge în Parlament, care este forul legislativ şi acolo sunt sigur că proiectul va putea fi îmbunătăţit, deşi eu cred că această formă este cea corectă.”, conchide Cîţu.

Proiectul cumulului pensiei cu salariul la stat, care a intrat miercuri în şedinţa de Guvern, şi va merge în Parlament, a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat că legea trebuie să fie solidă şi să reziste unui posibil atac la CCR.

Consiliul Legislativ a spus că proiectul care elimină cumulul pensie cu salariul la stat, în forma actuală, ar fi neconstituţional şi ar fi foarte dificil de adoptat în Parlament, tocmai pentru că modifică foarte multe legi. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că vor fi văzute argumentele, dar „Consiliul Legislativ nu este Curtea Constituţională”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza