GUVERN FĂRĂ CLUJENI! Buda: Era bine pentru Cluj să-şi păstreze cei doi miniştri în Guvern

GUVERN FĂRĂ CLUJENI! Buda: Era bine pentru Cluj să-şi păstreze cei doi miniştri în Guvern
Demisiile ministrului Administraţiei şi Internelor, respectiv a ministrului delegat pentru Administraţie reprezintă o victorie a PDL-ului, subliniază preşedintele filialei clujene a partidului, Daniel Buda.

„Este o victorie a PDL-ului, care a solicitat demisia ministrului Ioan Rus dar şi a tututror celor care au de a face cu organizarea mini-recensământului. Nu este suficient, ar trebui să avem de a face cu o demisie a întregului Guvern. Ioan Rus şi Dobre au făcut un gest prin care nu au dat curs presiunilor la care au fost supuşi din partea lui Victor Ponta. Chiar dacă domnul Rus a menţionat că Traian Băsescu a făcut presiuni, ca preşedinte suspendat ce presiuni să facă? El a făcut afirmaţia respectivă din eleganţă faţă de colegi, însă presiunile adevărate le-au făcut Antonescu şi Ponta, aceşti politruci care trebuie să plece", a menţionat Daniel Buda.

Preşedintele PDL Cluj a specificat însă că ieşirea din Guvern a miniştrilor clujeni, Ioan Rus şi Andrei Marga ar putea fi defavorabilă Clujului.

„Din păcate Clujul a pierdut doi miniştri. Chiar dacă sunt adversari politici era bine să avem aceşti miniştri în Guvern. S-ar putea să ne-ntoarcem în aceeaşi situaţie când se alocau fonduri cu preponderenţă către Moldova şi Sud, iar Clujul să fie văduvit din acest punct de vedere. Nu e vorba de o favorizare, ci de asigurarea unui echilibru, iar lipsa celor doi miniştri clujeni din Guvern poate provoca un dezechilibru", a adăugat Buda.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus şi ministrul delagat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre şi-au anunţat luni demisiile. Premierul Victor Ponta a anunţat ulterior lista noilor miniştri propuşi, între aceştia figurând la Externe, Titus Corlăţean, în locul lui Andrei Marga. De asemenea pentru ministerul Justiţiei a fost anunţată ca nou ministru Mona Pivniceru.

 

Comenteaza