Grădini pe bloc-viitorul unui oraș verde? Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca transformă orașul

Grădini pe bloc-viitorul unui oraș verde? Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca transformă orașul

Amenajarea unor grădini pe blocurile din Cluj este un alt  proiect ecologist cu care se prezintă candidatul PMP la funcția de primar. Profesorul Fițiu știe că acest proiect va aduce beneficii considerabile, dovadă fiind politica verde adoptată de mai multe orașe europene.

Utilizarea spațiului de pe blocurile din Cluj-Napoca pentru a crea grădini de leguminoase oferă locuitorilor atât un spațiu recreativ cât și o sursă de hrană naturală. Necesitatea unor astfel de spații a fost subliniată în special în ultima perioadă, când ne-am confruntat cu un pericol real care ne amenință sănătatea și cu o ordonanță de urgență care ne-a constrâns să ne izolăm și să ne implicăm exclusiv în activități desfășurate individual și doar în localitatea noastră. Cel mai mare nivel de disconfort l-au întâmpinat cei care locuiesc la bloc și nu au acces la un spațiu în aer liber în imediata apropiere.

Printre cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma implementării acestui proiect vor fi pensionarii, care se vor bucura de condițiile propice atât pentru a se aproviziona ușor și la îndemână cu necesarul de legume, dar având inclusiv la dispoziție o zonă verde tocmai deasupra imobilului, de care să se servească în siguranță, fără a fi nevoiți să se deplaseze distanțe mari. Proiectul de grădini pe bloc sau culturi de plante deasupra clădirilor a fost implementat de ani buni în orașe europene pentru dezvoltare sustenabilă și încurajarea economiei locale prin promovarea producătorilor locali. Direcția Europei este spre reducerea surselor de poluare, alimentație sănătoasă și reeducarea oamenilor în protejarea mediului.

Profesorul Fițiu Avram, candidatul Partidului Mișcarea Populară, singurul candidat pragmatic cu un plan de bătaie pentru dezvoltarea orașului Cluj-Napoca, iar obiectivul este depunerea candidaturii orașului la Capitala Verde a Europei în 2024.

Comenteaza