Giurgiu cere votarea din nou a unei legi aprobate prin fraudă şi îi scrie lui Băsescu

Giurgiu cere votarea din nou a unei legi aprobate prin fraudă şi îi scrie lui Băsescu
Deputatul clujean Mircia Giurgiu vrea scandal în cazul unei legi votate prin fraudă şi cere repunerea ei pe ordinea de zi a Parlamentului. Dacă propunerea nu va fi adoptată, el este hotărât să îi scrie luni preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca acesta să nu promulge legea.

"Votul a fost dat prin fraudă şi voi depune luni dimineaţa o solicitare prin care proiectul de lege să fie repus pe ordinea de zi şi votat din nou. Aşa e normal. Respect toate legile, dar să fie votate aşa cum e normal", a spus Mircia Giurgiu.

Legea a fost votată cu 168 de opţiuni, inclusiv două voturi care au fost numărate în plus, având în vedere că doi parlamentari au fost surprinşi votând la două mâini. "S-a văzut clar că legea a fost votată fraudulos", a spus Giurgiu.

 

Legea votată fraudulos este un proiect privind modificarea legii privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţii piublice. Conform legii, care are un articol unic, cei care deţin funcţii de conducere în federaţii sindicale sau în sindicate sunt incompatibili cu funcţia de demnitar. În această situaţie s-ar afla şi Giurgiu, care conduce Sindicatul Liber al Tipografilor din Cluj. "De când m-au dat afară din PDL sunt incompatibil cu orice", conchide el.

Comenteaza