George Simion se va alia cu fiica fostului lider al PRM: „Fac echipă și cu moștenirea pe care ne-a lăsat-o Corneliu Vadim Tudor”

George Simion se va alia cu fiica fostului lider al PRM: „Fac echipă și cu moștenirea pe care ne-a lăsat-o Corneliu Vadim Tudor”
| Foto: lumealibera.ro

Fiica fostului lider al Partidului România Mare, Lidia Vadim Tudor, a anunțat, sâmbătă, la Antena 3, că se va alia cu partidul AUR. Prezent în emisiune, George Simion a confirmat că va face echipă cu aceasta.

Anunțul a fost făcut după parastastul de opt ani de la moartea liderului PRM, scrie g4media.ro.

Suntem tineri, vrem să ne construim un viitor și cred că moștenirea lui Vadim Tudor trebuie continuată. De-abia acum ne dăm seama că tot ce afirma era adevărat, şi am fost, aşa cum a spus, vânduţi. Fac echipă și cu Lidia Vadim Tudor, și cu moștenirea pe care ne-a lăsat-o Corneliu Vadim Tudor și cu toți cei din generația noastră care au aceleași crezuri”, a spus Gerge Simion.

Partidul România Mare s-a remarcat în anii printr-un discurs profund anti-occidental, homofob, xenofob, anti-maghiar. Formațiunea politică s-a adresat după anii 90 în special nostalgicilor epocii Ceaușescu și a cunoscut un vârf în alegerile din 2000, când Vadim Tudor a intrat în turul doi cu Ion Iliescu.

PRM a negat existența holocaustului în România până la începutul anului 2004. A promovat unirea cu Republica Moldova, dar și cu teritoriile populate de români din Ucraina.

La alegerile parlamentare din 2008, PRM nu a reușit să obțină niciun mandat de parlamentar și a dispărut practic de pe scena politică.

Tatăl meu ar fi vrut să îi continui crezul politic, asta cu siguranță, și să-i duc mai departe moștenirea morală pe care ne-a lăsat-o tuturor. Am luat destul de târziu această decizie, la opt ani după ce tata a plecat dintre noi. Dar mi-am adus aminte chiar astăzi niște versuri pe care el le-a scris cu puțin timp înainte să moară, în care se întreba ce-i de făcut. Mai avem vreo speranţă”, a spus Lidia Vadim Tudor.

Fiica lui Vadim Tudor a menţionat că este convinsă că decizia de a se alia politic cu AUR este ghidată şi insuflată de tatăl său. Nu e clar însă dacă Lidia a vorbit în nume personal sau în numele Partidului România Mare. Ultima activitate a partidului comunicată pe site este de acum doi ani.

Actualul președinte al PRM, un anume Teodor Victor Iovici, cvasi-anonim ca politician, a marcat la vremea respectivă într-un comunicat 30 de ani de la înființarea partidului. De atunci nu a mai comunicat public pe site-ul partidului.

Comenteaza