Gabriel Oprea face noi precizări în cazul poliţistului Gigină: veneam de la instituţii ale statului

Gabriel Oprea face noi precizări în cazul poliţistului Gigină: veneam de la instituţii ale statului
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat marţi că venea de la "instituţii ale statului român" atunci când s-a produs accidentul în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină, arătând că va face precizări la Parchet, unde va răspunde, ca martor, la toate întrebările.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Gabriel Oprea urmează să fie chemat în această săptămână la audieri la Parchetul Tribunalului Bucureşti, pentru a fi audiat în legătură cu accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce însoţea coloana oficială a ministrului de Interne.

Gabriel Oprea a declarat, marţi, că orice ministru de Interne a beneficiat întotdeauna de un echipaj de poliţie la deplasările în timpul serviciului, arătând că sunt norme şi instrucţiuni în acest sens.

"Eram la serviciu, se va dovedi, se va dovedi de unde am venit. La Parchet trebuie să spunem aceste lucruri. Unde am fost se va dovedi la Parchet, am fost la instituţii. Am fost la instituţii ale statului român, se va spune la Parchet", a afirmat Oprea.

El a mai spus că la Ministerul de Interne s-au făcut investiţii şi cele mai multe dintre motocicletele poliţiştilor sunt noi.

"Ştiu că anul acesta s-au făcut investiţii, inclusiv toate motocicletele cele mai multe sunt noi. Din păcate a murit un tânăr la datorie, s-a făcut omeneşte tot ce se putea pentru el, în 3 minute jumătate a venit SMURD-ul. Am explicat foarte clar cum s-a produs accidentul. În trei minute jumătate a venit SMURD-ul, s-au luat toate măsurile. Voi răspunde ca martor la toate întrebările, este normal, cum au răspus şi ceilalţi colegi ai mei", a mai arătat Oprea.

Întrebat care era urgenţa deplasării din 20 octombrie, astfel încât să fie necesară prezenţa unui echipaj al Poliţiei Rutiere în coloana sa, Oprea a spus: "Urgenţa, este vorba doar de un echipaj de poliţie pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de interne, sunt norme, instrucţiuni, iar Parchetul va stabili cu adevărat adevărul. Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu, targedia este că a murit un coleg în timpul serviciului".

Ministrul a susţinut că la momentul accidentului în care şi-a pierdut viaţa Bogdan Gigină se afla în timpul serviciului şi că se va dovedi acest lucru, având în vedere că nu a avut nicio zi de concediu în aceatsă perioadă.

"Există un comunicat pe care l-a dat Poliţia, este o declaraţie pe care am făcut-o ieri, este o anchetă în curs şi conform legii nu avem voie să dăm date din dosar. Ce pot să vă spun este că nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu şi se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu în această perioadă şi am muncit foarte mult. Tragedia este că a murit un tânăr coleg care era la datorie. Se cercetează acest lucru", a mai afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

Întrebat despre cu viteza de deplasare a coloanei sale oficiale, Oprea a răspuns: "Viteza o va stabili Parchetul. Nu avem voie, conform legii, să vorbim despre dosar".

Gabriel Oprea s-a întâlnit, la Parlament, cu deputaţii UNPR. El a stat la şedinţă mai puţin de o jumătate de oră.

"Avem o întâlnire cu parlamentarii, deputaţii, am vrut să o avem la partid, dar sunt 42 de parlamentari şi nu încăpeam în sediu, discutăm", a precizat Oprea, înaintea întâlnirii.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Comenteaza