Fostul primar din Gherla, declarat INCOMPATIBIL de către ANI!

Fostul primar din Gherla, declarat INCOMPATIBIL de către ANI!

Liberalul Sabo Marius Călin, în calitate de fost Consilier Local în cadrul consiliului local al municipiului Gherla, județul Cluj, a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform ANI, în perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu funcțiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăți comerciale înființate de Consiliul Județean Cluj și aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Județean este acționar majoritar).

Astfel, a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare începând cu data de 10 iunie 2017. "art. 88, alin. (1), lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: [...] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv; d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director [...] la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de [...] de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local, precum şi la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă, cu excepţia reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administraţie ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ de stat sau confesionale şi ale spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale sau a altor reprezentanţi ai instituţiilor publice din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deţine participaţie, în cazul consilierului judeţean". Sabo nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Amintim că, în aprilie 2018, Marius Sabo și-a anunțat demisia tocmai în urma mandatării sale ca director la Centrul Agro Transilvania SA Cluj-Napoca. Intrucât cele două funcții, de consilier local și director într-o unitate subordonată Consiliului Județean Cluj, sunt incompatibile, consilierul a ales postul de director.

Marius Sabo a fost primar al municipiului Gherla în perioada 2012 – 2016, după ce a câștigat mandatul din partea USL (PSD+PNL), iar la alegerile din iunie 2016 a pierdut fotoliul de primar, dar a câștigat un mandat de consilier local.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza