Fostul prefect de Cluj, la evenimentul „Expert dezvoltare durabilă, o ocupație pentru viitor”. Ce spune Abrudean

Fostul prefect de Cluj, la evenimentul „Expert dezvoltare durabilă, o ocupație pentru viitor”. Ce spune Abrudean
| Foto: Facebook.com/Abrudean-Mircea

Fostul prefect al județului Cluj, actualul Secretar General adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, a participat la evenimentul „Expert dezvoltare durabilă, o ocupație pentru viitor”, organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Secretarul general adjunct al Guvernului condus de premierul Florin Cîțu susține că profesionalizarea funcţiei de expert în dezvoltare durabilă va sprijini atingerea obiectivelor asumate de România în Agenda 2030.

„Prin operaţionalizarea ocupaţiei de expert în dezvoltare durabilă, facem paşi importanţi spre profesionalizarea resurselor umane din administraţia publică, pentru că acest lucru este o prioritate a Guvernului României. Susţinem fără echivoc toate demersurile din cadrul acestui proiect, discutăm astăzi despre proiectul 'România durabilă, dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru dezvoltarea durabilă a României 2030'", a spus Abrudean, în cadrul unui eveniment organizat online de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, potrivit Agerpres.

Liberalul clujean a arătat că în orice aspect al vieţii este vorba despre dezvoltare durabilă - mobilitate urbană, turism verde, agricultură ecologică, eficienţă energetică. „Profesionalizarea funcţiei de expert în dezvoltare durabilă sunt convins că ne va sprijini foarte mult să ne atingem obiectivele asumate şi sunt convins că aceşti experţi vor reuşi să transpună în politicile publice obiectivele de dezvoltare durabilă care sunt prevăzute în Agenda 2030", a afirmat fostul prefect al Clujului.

Consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului pentru dezvoltare durabilă, a menţionat că anul 2015 a fost unul "emblematic" în ceea ce priveşte viitorul, în cadrul unor întâlniri la nivel înalt creionându-se ce ar trebui să facă omenirea pentru următorii 20 - 30 de ani. Atunci au fost adoptate documente precum Agenda ONU 2030 privind dezvoltarea durabilă.

„Au trecut cinci ani, trebuie să ne facem inventarul fiecare ţară ce am făcut în aceşti cinci ani, pentru a avea o viaţă mai sustenabilă, mai durabilă, fiecare în zona în care are responsabilităţi. Acum am intrat într-o nouă dimensiune în ceea ce priveşte atitudinea faţă de această dezvoltare durabilă în România. De ce? Avem o nouă meserie, de expert în dezvoltare durabilă", a precizat Borbely.

Comenteaza