Fost deputat al PSD: „Nu pot rămâne într-un partid care îl prețuiește pe Dâncu” / „Mare strateg fără victorie”

Fost deputat al PSD: „Nu pot rămâne într-un partid care îl prețuiește pe Dâncu” / „Mare strateg fără victorie”
| Foto: adevarul.ro

Deputatul Liviu Pleșoianu a explicat motivele pentru care a decis să plece din PSD, înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Pleşoianu a afirmat că ar fi putut să aibă „un loc călduţ” pe listele PSD, dacă bătea palma cu Marcel Ciolacu, dar a susţinut că nu a putut rămâne în acest partid în condiţiile în care preşedintele actual al Consiliului Naţional al formaţiunii, Vasile Dâncu, „mare strateg fără victorie”, „a fost în sufrageria lui Oprea”.

„Am făcut parte din Comisia "Sufrageria lui Oprea". Păi, cum pot eu să mai rămân într-un partid în care preşedinte al Consiliului Naţional - şi nu numai atât, mare candidat, domnia sa fiind un mare strateg fără niciun fel de victorie, mă refer la domnul Dâncu -, un mare cărturar al neamului şi al virgulelor între subiect şi predicat, cum pot să mai rămân într-un partid care îl preţuieşte atât de mult, încât îl face strategul partidului pe cel care s-a aflat în sufrageria aia nenorocită?

Dacă PSD a ajuns într-un asemenea hal, prin conducerea sa, încât să nege tot ceea ce a afirmat şi înainte de alegeri, în 2016, şi după, atunci niciun om cu coloană vertebrală nu mai are ce căuta acolo. E motivul care m-a determinat pe mine să plec", a precizat deputatul, care deschide lista Partidului Ecologist Român în Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Liviu Pleșoianu a mai susţinut că, atunci când a negociat intrarea în PER, nu i s-au pus niciun fel de condiţii, să spună ceva sau să-şi ţină gura, şi că este liber să vorbească.

„S-au spus porcării la nivelul conducerii PSD, cum că eu şi Şerban Nicolae am aşteptat să vedem dacă suntem pe liste. Cum aş fi putut eu să aştept să fiu pe liste, când eram absolut conştient că tot ceea ce am spus de-a lungul timpului, că tot ce i-am spus direct lui Marcel Ciolacu m-a dus în situaţia că nu aveam nici cea mai slabă şansă de a fi pus pe vreo listă a PSD?

Undeva pe la începutul verii, echipa lui Ciolacu a încercat să mă apropie prin mai mulţi trimişi. Dacă voiam să-mi fie bine, să fiu la loc călduţ acum, pe listele unui partid care poate va trece pragul, PSD-ul, băteam palma cu ei atunci. Şi acum eram pe loc eligibil la PSD, fără niciun fel de problemă, pentru că băteam palma cu ei. N-am făcut-o pentru că, pentru mine, important, indiferent dacă greşim sau nu, este să avem nişte principii în care să credem", a mai adăugat Pleşoianu.

Reamintim că Senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu au demisionat din PSD în urmă cu câteva zile.

Comenteaza