Florin Cîțu: „Vrem ca românii să-și poată petrece concediul în țară”. Întâlnire între premier și reprezentanții Horeca

Florin Cîțu: „Vrem ca românii să-și poată petrece concediul în țară”. Întâlnire între premier și reprezentanții Horeca
| Foto: christiantour.ro

Premierul Florin Cîțu susține că se încearcă găsirea de soluții pentru redeschiderea în condiţii de siguranţă sanitară a industrii ospitalităţii, iar toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară,

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară”, transmite Florin Cîţu, potrivit Mediafax.

Potrivit premierului, vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector după 1 iunie. „Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice.

Calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susţinut campania de vaccinare anti-COVID-19. Sper ca oamenii să aibă încredere şi să înţeleagă că vom putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populaţiei, iar vaccinarea ne oferă această şansă. Bineînţeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului”, adaugă Cîţu.

Prim-ministrul a reiterat faptul că nu are în vedere condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării. „Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în <vaccinaţi> şi <nevaccinaţi>. În niciun caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale.

Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene. Vom continua consultările cu reprezentanţii operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât şi în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectaţi de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”, conchide premierul Florin Cîţu.

Comenteaza