Florin Cîțu: USR PLUS preferă să stea lângă PSD și AUR

Florin Cîțu: USR PLUS preferă să stea lângă PSD și AUR

USR PLUS preferă să stea lângă AUR și PSD, spune prim-ministrul Florin Cîțu, după ce cei doi co-președinți ai partidului, Dan Barna și Dacian Cioloș, au respins revenirea la guvernare alături de actualul premier.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„USR preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL. Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic.

Plecarea din funcţie a mea, înseamnă schimbarea programului de guvernare. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare. Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile?

Am încredere că va câştiga raţiunea la USR şi se va delimita de PSD şi AUR”, a declarat luni Florin Cîţu.

 
El a reamintit că „parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului Guvern”. Întrebat dacă fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, ar vota, premierul a spus: „Niciodată”.

„Vom face tot posibilul ca guvernarea să meargă mai departe”, a adăugat Cîțu.

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş anunţă duminică pe Facebook că nu a discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor, reiterând că USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme.

Barna a continuat spunând că nu a existat niciun fel de discuţie cu premierul Florin Cîţu în ultima perioadă şi toate informaţiile că ei s-ar fi întâlnit şi i-ar fi fost oferite anumite funcţie reprezentau dezinformări de campanie electorală.

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică, că va discuta cu toate partidele pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza