Florin Cîțu, prima reacție după ce i s-a cerut demisia din fruntea PNL: „Mâine avem un BEx, voi anunţa şi decizia mea”

Florin Cîțu, prima reacție după ce i s-a cerut demisia din fruntea PNL: „Mâine avem un BEx, voi anunţa şi decizia mea”

Florin Cîţu a declarat, întrebat vineri dacă va demisiona din PNL, în cazul în care va pierde şefia partidului în favoarea lui Nicolae Ciucă, faptul că este şi va rămâne liberal întotdeauna. Cîțu a mai spus că sâmbătă va avea loc un BEx al PNL şi ulterior va anunţa decizia sa.

„Toate documentele care au venit la partid erau adresate preşedintelui partidului pentru solicitări de BPJ, de BPN, de Bex, în partid avem o regulă, eu voi respecta întotdeauna aceste reguli, atâta timp cât sunt la PNL preşedinte, şi am convocat conform regulilor din PNL Bex mâine, la ora 12.00, unde binenţeles voi anunţa mai multe lucruri, dar este regula din PNL”, a afirmat Cîţu, despre şedinţa convocată de aripa anti-Cîţu.

Liderul liberalilor a precizat că cererile de convocare BEx sunt adresate preşedintelui PNL, iar preşedintele PNL a convocat Bex mâine, la ora 12.00.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate, Cîţu a arătat că a discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştie că erau nemulţumiri, foarte multe care nu aveau legătură cu PNL.

„Am avut discuţia şi aseară cu primvicepreşedinţii şi, binenţeles, da, am fost vocal împotriva unor măsuri populistă care pun în pericol stabilitatea financiară a României, da, am spus că există acest risc al inflaţiei, de 10 la sută, şi care este astăzi aici. Guvernarea care nu este optimă nu o văd doar eu, o văd românii, şi o simt românii. Dobânzi care sunt peste 6%, sau peste 7&, inflaţie peste 10%, avem şomaj, sunt lucruri pe care cred că puteam să le facem mai bine şi nu au fost făcute mai bine”, a spus Cîțu, potrivit news.ro.

Întrebat câte organizaţii are de partea sa, Florin Cîţu a spus că acest lucru se va vedea doar la Congres, „nu sondajele”.

Liberalii care vor schimbarea lui Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal au convocat, pentru ora 14.00, şedinţa Biroului Executiv al PNL, pentru stabilirea calendarului pentru Congresul Extraordinar.

Aceştia au votat, în unanimitate, convocarea Consiliului Naţional al PNL, duminică, de la ora 12.00. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că convoacă şedinţa Biroului Executiv, sâmbătă, la ora 12.00

Comenteaza