Fițiu (PMP) vrea să schimbe mediul de afaceri în Cluj-Napoca

Fițiu (PMP) vrea să schimbe mediul de afaceri în Cluj-Napoca

Întreprinderile ecoresponabile constituie una dintre finalitățile dorite de candidatul la Primăria Cluj-Napoca, Fițiu Avram, propunând un proiect în direcția aceasta. 

Acest proiect dorește abordarea de către firmele clujene a unei paradigme distincte, ecologice și orientată înspre individ, mediu și comunitate. Aceste companii vor primi sprijinul primăriei și vor fi încurajate să ofere angajaților condiții de muncă cât mai ecologice, spre exemplu, companiile de IT vor fi susținute să reinvestească o parte din profitul obținut pentru a reamenaja birourilor angajaților astfel încât să existe cât mai multe elemente naturale, decorul să fie cât mai “verde ” cu putință, să se reducă poluarea fonică provenită de la device-urile prezente, stimulând confortul mental al personalului și abordând o poziție cât mai prietenoasă față de mediul înconjurător. Până aici, propunerea sună tentant, dar această nouă paradigmă ar putea, într-adevăr, să aducă schimbări reale pentru angajați, mediu și comunitate? Oare rezultatele pe care le-am vedea ar fi congruente cu investiția efectuată? Ar fi relevantă o schimbare a mediului de muncă pentru angajații acestor companii?

Efectele acestei reforme propuse ar fi puțin probabil să fie vizibile imdiat după implementarea proiectului. Sunt șanse ca impactul măsurat în urma aplicării acestei idei să nu atingă așteptările înalte ale oamenilor, dar, în același timp, pe termen lung, rezultatele ar putea fi satisfăcătoare. Un mediu de muncă mai reconfortant conduce la creșterea randamentului și a calității muncii, precum și a satisfacției față de muncă a angajaților. Astfel, aceste aspecte ar putea aduce câștiguri suplimentare pentru companii pe termen lung, și chiar o rată mai scăzută a demisiilor. Personalul din aceste ecoîntreprinderi ar fi favorizat din mai multe puncte de vedere, având oportunitatea de a-și desfășura activitatea de muncă într-un cadru plăcut, natural și stimulant, eficientizând în același timp capacitatea de a răspunde la sarcinile de lucru, conducând la combaterea factorilor stresanți din mediu și la susținerea confortului psihologic într-un mod cât mai eficient. Sunt dispuși antreprenorii clujeni să investească în asemenea proiecte? Domnul Fițiu Avram propune, până la urmă, o reeducare a societății clujene. 

Comenteaza