Final de drum pentru ambasadorul Statelor Unite în România

Final de drum pentru ambasadorul Statelor Unite în România

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat, luni, la Palatul Parlamentului, înlocuirea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, el afirmând doar că persoana care va prelua postul va fi o persoană ”care vorbeşte limba română”.

”Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a declarat Meleşcanu, întrebat cine îi va lua lui Hans Klemm ca ambasador al SUA la Bucureşti.

Totodată, Meleşcanu a evitat să evalueze activitatea lui Hans Klemm.

"Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale, respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine mie, aparţine Departamentului de Stat", a adăugat ministrul de Externe.

Chestionat dacă Hans Klemm a avut intervenții referitoare la decizii politice, Meleșcanu a răspuns: ”Dânsul nu a avut intervenții în ceea ce privește deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima".

Comenteaza