Festivalurile Untold și Electric Castle, preferatele românilor

Festivalurile Untold și Electric Castle, preferatele românilor
Untold 2019: Day one | Foto: Untold

Festivalurile Clujului se numără în topul preferințelor românilor. 

Într-un studiu sociologic realizat Starcom, privind profilul participanţilor la cele mai importante evenimente muzicale care au loc în România, pe primul loc în topul celor mai populare festivaluri în rândul populaţiei urbane se află Untold de la Cluj-Napoca (92%) şi Neversea de la Constanţa (87%), nouă din 10 români declarând că au auzit de aceste evenimente. În clasament urmează Electric Castle, organizat la Castelul Bánffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj (79%). Din punct de vedere al participării la festivaluri, primele trei poziţii sunt ocupate de aceleaşi manifestări, Untold, Neversea şi Electric Castle.

În studiul realizat de Starcom România, datele sunt analizate strict din punctul de vedere al consumatorului de eveniment, fiind luate în caldul vârsta preponderentă a participanţilor, venitul, statutul marital, nivelul de notorietate al respectivului eveniment şi alte aspecte. Starcom a analizat toate aceste segmente fără a ţine cont de genul de muzică din cadrul respectivelor manifestări.

UNTOLD -  În total, în cele patru zile de Untold, peste 372.000 de persoane au participat la cea de-a cincea ediție a festivalului de muzică din Cluj-Napoca. Pe scena principală au urcat Robbie Williams, Armin van Buuren, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike sau Martin Garrix.

ELECTRIC CASTLE - 231.000 de participanți au fost prezenți în cele cinci zile ale ediției, 2019 Electric Castle (17 - 21 iulie 2019). 250 de artiști au concertat la Bonțida, între care 30 Seconds to Mars, Florence + The Machine, Limp Bizkit, Metric, Mono sau Bring Me The Horizon.

NEVERSEA - 240.000 de participanți s-au distrat la malul mării, în Constanța, la festivalul organizat de aceeași oameni care au pornit Untold la Cluj-Napoca. 

VEZI ȘI Untold dictează piața de entertainment - afacere de 68 de milioane / "Clujul reprezintă etalonul în materie de business"

1.3 milioane lei costă reparațiile după Untold / Clujul a câștigat 45 mil. euro, iar 20% din participanți sunt străini

Comenteaza