Europarlamentarul Rareș Bogdan: alegeri locale în două zile, cu membrii secțiilor de votare testați

Europarlamentarul Rareș Bogdan: alegeri locale în două zile, cu membrii secțiilor de votare testați

Prim-vicepreşedinte PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat la Galaţi, că în ciuda pandemiei de coronavirus, alegerile locale din România trebuie organizate, neexcluzând varianta votului timp de două zile.

El a precizat însă că alegerile trebuie desfăşurate cu maximă atenţie în privinţa măsurilor de protecţie împotriva COVID-19, iar membrii comisiilor electorale ar trebui testați înainte. Bogdan a afirmat că pentru evitarea aglomeraţiei la urne alegerile s-ar putea desfăşura pe parcursul a două zile.

Pentru evitarea transmiterii comunitare a coronavirusului, europarlamentarul susţine necesitatea testării COVID a tuturor membrilor secţiilor de votare din ţară, înainte de începerea procesului de vot.

„Va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populaţia în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri. Dacă este cazul, să fie organizate în două zile, să nu excludem acest lucru.

Așa cum copilaşul meu mai mare trebuie să meargă la şcoală - pentru că aşa am fost toţi şi nu putem să riscăm să suspendăm pur şi simplu un an din viaţa copiilor sau din viaţa noastră - şi alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească, care ţine de sentimentul democratic.

Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secţia de vot şi alegători să fie redus cât mai mult, la minimum cu putinţă, dar nu avem cum să stăm complet distanţaţi.

E clar că trebuie găsite formule şi eu sunt dintre cei care vor milita şi spun că membrii secţiilor de votare vor trebui să fie testaţi, fără nicio ruşine, fără nici o chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. E o chestiune de normalitate”, a declarat liderul liberal.

Europarlamentarul a susţinut, la Galaţi, o conferinţă de presă alături de candidatul PNL Galaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul George Stângă.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza