Video Europarlamentarul Daniel Buda: „Parcursul Republicii Moldova de aderare la UE va fi unul scurt”

Europarlamentarul Daniel Buda: „Parcursul Republicii Moldova de aderare la UE va fi unul scurt”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Consiliul de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova debutează, marți, la Bruxelles. Este prima ședință a acestui consiliu după ce Rep. Moldova a dobândit, anul trecut, statutul de țară candidată la UE.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a afirmat, la ZIUA LIVE, că este convins de faptul că în viitorul apropiat Republica Moldova va fi parte a Uniunii Europene.

Republica Moldova trebuie să facă pașii necesari în ceea ce înseamnă acest proces de integrare. Și România a avut dificultăți în adaptarea legislației la nevoile și realitățile UE. Eu cred că dorința și capacitatea Moldovei de a intra în UE este una foarte serioasă și fermă, astfel încât și implementarea acestei legislații va fi facută destul de rapid.

Și Moldova se confruntă cu dificultăți generate de războiul din Ucraina destul de mari referitor la ceea ce înseamnă efectele economice. Una peste alta, sunt absolut convins că traseul și parcursul intrării Rep. Moldova în UE va fi unul scurt și vor fi în UE în viitorul apropiat.

În același timp, Comisia Europeană trebuie să vină cu forme de sprijin și pentru Moldova pentru a-i ajuta să facă față acestor provocări generate de războiul din Ucraina pe foarte multe paliere. Într-adevăr, au nevoie de reforme, dar nu se pot face de pe o zi pe alta, iar ele trebuie urmărite cu atenție”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Reuniunea de la Bruxelles va fi coprezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, și de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. 

Comenteaza