Video Europarlamentarul Daniel Buda, la 30 de ani de la intrarea în vigoare a tratatului de la Maastricht: „Unul dintre cele mai bune lucruri din istoria omenirii”

Europarlamentarul Daniel Buda, la 30 de ani de la intrarea în vigoare a tratatului de la Maastricht: „Unul dintre cele mai bune lucruri din istoria omenirii”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Pe 1 noiembrie 2023 s-au împlinit 30 de ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Maastricht, semnat la 7 februarie 1992 de 12 state membre ale Comunității Europene, transformând comunitatea în ceea ce astăzi cunoaștem drept Uniunea Europeană.

Acel moment a fost fundamental în direcționarea Europei spre o uniune mai profundă și mai largă, promovând pacea, stabilitatea și prosperitatea în regiune. În prezent, doar 11 din statele respective mai sunt țări membre ale UE, după ce Marea Britanie a devenit, la 1 februarie 2020, primul stat care a ieșit din Uniune.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a transmis, la ZIUA LIVE, că securitatea noastră alimentară, socială, militară este garantată de Uniunea Europeană.

Trebuie să ținem cu dinții de ceea ce înseamnă acest vis de a avea o Uniune Europeană puternică. Eu cred că prin ceea ce se întâmplă astăzi la nivelul UE este o expresie a faptului că suntem într-un proces de consolidare a acestui vis, dar mai ales că această pace și stabilitate pe care noi o avem este grație gândirii celor care au pus bazele Uniunii Europene. Putem spune că este unul dintre cele mai bune lucruri care se putea întâmpla în istoria omenirii.

Chiar dacă uneori omul vede mai degrabă lucrurile care nu funcționează, haide să ne uităm la poza de ansamblu. Avem această pace și stabilitate de-a lungul vremurilor, care, din păcate, vedem că nu este peste tot în lume. Securitatea noastră alimentară, socială, militară este garantată de această structură numită Uniunea Europeană, împreună și cu NATO. Vin alegerile europarlamentare din 2024 și trebuie să fim atenți pe cine trimitem în acele structuri europene”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

„Nu putem să ne concepem viața în afara Uniunii Europene”, a mai spus europarlamentarul PNL/PPE.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza