Video Europarlamentarul Daniel Buda, apel la mediul de afaceri: Să devină partenerii Guvernului pentru a absorbi fondurile europene

Europarlamentarul Daniel Buda, apel la mediul de afaceri: Să devină partenerii Guvernului pentru a absorbi fondurile europene

Daniel Buda a făcut un apel public la companii să pregătească proiecte "mature și în același timp capabile să dezvolte un sector economic durabil".

Euzroparlamentarul şi liderul PNL Cluj susține că banii alocaţi României de Uniunea Europeană vor putea fi atrași doar prin proiecte bine făcute.

„România are previzionați de la UE peste 80 de miliarde de euro. Fac un apel la mediul economic și de afaceri de a deveni partenerii cinstiți și onești ai Guvernului României în ceea ce înseamnă procesul de absorbție a fondurilor europene, pentru că acești bani pe care îi avem la dispoziție vor veni în România doar în măsura în care vom reuși să întocmim acele proiecte, privind absorbția fondurilor europene, mature și în același timp capabile să dezvolte un sector economic durabil”, a declarat duminică Daniel Buda, într-o conferinţă de presă la sediul PNL Cluj.

Europarlamentarul liberal a precizat că se referă la toate sectoarele economiei, fie că este vorba despre întreprinderile mici și mijlocii din orice zonă sau tot ce înseamnă zona de agricultură.

„Acești bani, chiar dacă îi avem previzionați în dreptul României, trebuie să fim conștienți că ei vor veni doar în măsura în care vom reuși să facem proiecte apte. Sigur că aceste finanțări pe care le avem acum în față, vor veni și vor finanța investițiile de natură publică. Mă refer aici la autostrăzi, spitale sau canalizare, dar în același timp este clar că discutăm și de o componentă privată, serioasă, și de aceea avem nevoie să încheiem acest parteneriat cu mediul economic și de afaceri pentru a se pregăti încă de pe acum să abosarbă acești bani pentru a se dezvolta și moderniza”, a explicat președintele PNL Cluj.

Daniel Buda a mai spus că, dacă România nu va reuși să absoarbă acești bani, se vor adânci decalajele dintre ţara noastră și celelalte state membre ale Uniunii Europene, iar PNL este singurul partid care are capacitatea de a gestiona în mod eficient fondurile europene.

Comenteaza