Video Europarlamentarul clujean Daniel Buda, revoltat după votul pe Schengen: „Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni”

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, revoltat după votul pe Schengen: „Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni”

România nu a intrat nici de această dată la spațiul Schengen. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Eurodeputatul liberal Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre „palma” primită de România din partea austriecilor.

„Din nefericire, Austria și-a exercitat dreptul de veto opunându-se intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen. Haina cuvintelor este prea strâmtă pentru a exprima ce simțim cu adevărat. Aceste lucruri nu ne fac să ne oprim din demersurile noastre, ci dimpotrivă nu fac altceva decât să ne coaguleze mai mult și să mergem mai departe să ne îndeplinim obiectivele.

Votul de joi al Austriei nu a fost împotriva României, ci a fost dat împotriva unității Uniunii Europene. Vreau să fac o paralelă, chiar dacă unii oameni mi-au spus să n-o fac: În 1939 un austriac, Adolf Hitler, a dat foc Europei. Karl Nehammer, prin votul de joi, nu face altceva decât să repete aceeași greșeală care s-a făcut în 1939. Votul acesta a depășit deja granițele României sau Bulgariei.

Este un vot care exprimă dorința lui Putin, deoarece acolo trebuie să mergem să găsim explicația votului, în influența pe care o are Rusia la Viena prin serviciile secrete rusești, dar și prin relația asumată de Karl Nehammer cu Rusia. (...) Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni și cu interesele meschine susținute de către Rusia în Austria”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Ce ar putea urma pentru România

„Să nu creadă lumea că nu avem planuri. Avem și planul B și C și așa mai departe, dar nu le putem verbaliza pe toate în spațiul public. Există teoretic și pracitc posiblitatea ca decizia să fie împinsă în Consiliul Europei din 15 decembrie. Încercăm să forțăm mai departe cu ajutorul cancelariilor europene și cu ajutorul instituțiilor europene. Lumea politică din capitalele europene înțelege care e pericolul și vor uni pentru a forța Austria să fie de acord cu intrarea României în Schengen”, a mai spus eurodeputatul clujean.

Comenteaza