Europarlamentar PSD, atac la adresa lui Dragnea: Este exponentul cel mai notoriu al statului paralel

Europarlamentar PSD, atac la adresa lui Dragnea: Este exponentul cel mai notoriu al statului paralel
PSD este deturnat cu bună ştiinţă de la scopul său real, susţine europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, acesta fiind cel de-al doilea ales de la Bruxelles care se revoltă împotriva lui Liviu Dragnea într-o singură zi.

Recent europarlamentarul Sorin Moisă şi-a dat demisia, criticându-l, în acelaşi timp, dur pe liderul formaţiunii.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan contestă autoritatea lui Liviu Dragnea: Este exponentul cel mai notoriu al statului paralel. Cum ar fi ca membrii PSD să decidă să lupte cu adevărat împotriva lui?

„Am văzut rezoluţia partidului din care fac parte şi, ca orice membru de partid, am citit-o cu tristeţe şi dezămagire. Liviu Dragnea şi cei din jurul său sunt tot mai rupţi de realitate. PSD este deturnat cu bună ştiinţă de la scopul său real, de partid de stânga, şi este târât într-o luptă cu un duşman imaginar, un rău general care vine de undeva, din afară dar şi din ţară, de la servicii, de la multinaţionale, de la bănci, de la ambasade, de oriunde mai puţin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie să fie convinşi că, deşi nu este clar cu cine şi pentru ce luptă, miza este uriaşă, iar generaţiile viitoare le vor fi recunoscătoare", a scris Cătălin Ivan pe pagina sa e Facebook.

Europarlamentarul a vorbit şi despre „statul paralel" atât de des invocat de liderii PSD, arătând că, de fapt, chiar şeful partidului este produsul cel mai vizibil al unei astfel de construcţii, aducând în discuţie şi „afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Băsescu fix în anul 2009 când PSD era în luptă electorală directă cu acesta".

„În realitate, statul paralel chiar există şi este uşor de identificat. Nu cred însă că Liviu Dragnea cere PSD-ului să lupte cu el, din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel. Vorbim de acei câţiva politicieni şi funcţionari publici, extrem de bogaţi, lucrători toată viaţa lor la stat, membri ai unor reţele transpartinice de tip mafiot menite să fure miliarde de euro din banii publici, să treacă după bunul plac proprietăţi ale statului în domeniul privat, în proprietatea lor.

România a fost sărăcită de multe miliarde de euro în doar câţiva ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Băsescu fix în anul 2009 când PSD era în luptă electorală directă cu acesta spune multe despre agenda ascunsă a actualului lider social democrat", a mai scris Ivan.

Acesta conchide afirmând clar că „da, există statul paralel", doar că el e chiar Liviu Dragnea, susţine europarlamentarul, pentru că şeful PSD mimează cu talent grija pentru oamenii săraci, dar are o avere pe care niciodată nu va putea s-o justifice ca fiind obţinută prin mijloace legale.

„Da, există statul paralel. Numai că statul paralel este însuşi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice, şi care mimează, cu destul talent, grija pentru săraci. În Teleorman şi acum în România, săracii devin tot mai săraci în timp ce afacerile lui Vâlcov şi Dragnea prosperă. Cum ar fi ca membrii PSD să decidă să lupte cu adevărat împotriva statului paralel? Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?", îşi încheie Cătălin Ivan mesajul.

Reacţia vine după ce duminică europarlamentarul Sorin Moisă a anunţat că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut şi că formaţiunea de guvernământ „a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului pe care le speram definitiv depăşite".

Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului, spune Moisă.

 

Comenteaza