Video Eurodeputatul clujean Daniel Buda, mesaj către români: „Nu lăsați nici o palmă de pământ necultivată”

Eurodeputatul clujean Daniel Buda, mesaj către români: „Nu lăsați nici o palmă de pământ necultivată”
| Foto: © European Union 2022 - Source: EP

Daniel Buda, care este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), susține că orice persoană, indiferent de venituri, trebuie să aibă ce să pună pe masă.

Europarlamentarul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre securitatea alimentară și despre problemele cu care se confruntă țara noastră din cauza războiului din Ucraina.

„Eu aș da un mesaj foarte clar tuturor românilor. Dacă își doresc să aibă ce să pună pe masă, să facă bine să pună mână fiecare pe uneltele pe care le au la dispoziție sau să-și organizeze activitatea la țară, să nu lăsăm o palmă de pământ necultivată la anul. Suntem în logica în care, fiecare dintre noi, indiferent dacă am mai fost pe la țară sau nu, este important să mergem să ne cultivăm fiecare palmă de pământ.

Dumnezeu știe ce se va întâmpla în viitor. Nu vreau să fiu prăpăstios din acest punct de vedere al securității alimentare. În momentul de față suntem într-o logică în care alimentele există, dar la prețuri din ce în ce mai mari. Și persoanele care trăiesc dintr-un salariu minim pe economie trebuie să aibă ce să pună pe masă”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj consider că Ucraina are nevoie și trebuie să fie ajutată pe toate palierele posibile.

„Este greu să faci agricultură și pe vreme de pace, dar mai ales pe război. Chiar l-am felicitat pe ministrul Agriculturii din Ucraina. Pe de altă parte, ce am verbalizat în cadrul Comisiei Europene este că există o deficiență de organizare, pentru că România a făcut eforturi supranaturale să asigure un tranzit al cerealelor din Ucraina.

Aceste transporturi ar trebui să ajungă în zonele în care chiar este nevoie, am ajuta sectorul agricol din Ucraina, dar am și preveni foametea la nivel mondial. Aici am atras atenția Comisiei Europene că ar trebui să-și consolideze efortul de a asigura transportul de cereale din Ucraina către zlte zone ale globului. Este nevoie de un efort mai concetrat din partea lor. România nu poate fi lăsată singură în aceste eforturi”, a adăugat Buda.

Comenteaza