Eugen Tomac, la Cluj: „PMP are suficientă energie și forță pentru a se reorganiza”

Eugen Tomac, la Cluj: „PMP are suficientă energie și forță pentru a se reorganiza”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Întâlnirea regională pe zona de Nord-Vest a Partidului Mișcarea Populară a avut loc, sâmbătă, la Cluj-Napoca. La eveniment au participat liderii filialelor din zonă, dar și liderul formațiunii politice, europarlamentarul Eugen Tomac.

„Suntem în plin proces de reconstrucție, așa cum am mai spus-o în ultima vreme. PMP are suficientă energie și forță pentru a se reorganiza și pentru a-și trasa noi obiective politice. Suntem, după PSD și PNL, al treilea partid politic ca reprezentare în administrația publică locală. Niciodată în România după 1990 niciun partid nu a mai rămas în afara Parlamentului cu o zestre atât de importantă.

Suntem o echipă destul de bine sudată. Am trecut printr-un an complicat cu provocări pe care vrem să le uităm. PMP, niciodată nu se va asocia și nu-și va lega identitatea de partide populiste și extremiste. Fostul nostru lider (Cristian Diaconescu – n.red.) a dorit să verse partidul într-o asemenea mizerie, lucru care ne-a determinat să schimbăm cursul evoluției noastre și să ne despărțim de abordări de genul”, a declarat Eugen Tomac.

Care mai este situația în PMP Cluj

Potrivit liderului PMP Cluj, Cristian-Vasile Lungu, tensiunile din interiorul filialei județene au avut legătură cu ce s-a întâmplat la centru.

„Fostul președinte Diaconescu nu a recunoscut rezultatele congresului din februarie, dar totuși a părăsit sediul. Pentru a face rău imaginii partidului a numit niște nemulțumiți, așa cum a fost și la Cluj, doar ca să încurce sau să afecteze imaginea partidului. Ei au primit niște copii, nimic original, prin care au fost numiți președinți prin țară. Lucrurile s-au rezolvat între timp.

De asemenea, în luna iulie am promis că domnul Călin Cosma, cel mai activ consilier județean al nostru, va rămâne consilier. Astăzi, domnul Cosma este consilier și asa va rămâne. Instituția Prefectului Cluj a înțeles situația. Noi am contestat în instanță și vom demonstra și în fața judecătorului, cu acte, lipsa de calitate a persoanei care a cerut eliberarea din funcție a lui Cosma”, a afirmat Lungu.

Tomac, nervos pe coaliția de guvernare

Eugen Tomac a avut un atac asupra parlamentarilor care au votat, în urmă cu câteva zile, majorarea salariilor demnitarilor.

„Avem o majoritate sfidătoare, care, în plină criză, a luat decizii halucinante. Partidele din coaliție și-au dat mâna și au votat într-un mod sfidăto,r la adresa tuturor românilor, majorări salariale cu 25% pentru politicieni. Este ceva de zona fantasticului. Condamnăm cu toată fermitatea acest gest politic sfidător al acestor partide”, a spus eurodeputatul.

Comenteaza