Estonia, interesată de universităţile clujene. Vrea să deschidă un consulat onorific

Estonia, interesată de universităţile clujene. Vrea să deschidă un consulat onorific

Estonia ar urma să deschidă un Consulat Onorific la Cluj-Napoca. De asemenea, va exista o colaborare educaţională cu universităţile din oraşul Tartu.

Ambasadorului Republicii Estonia în România, Ants Frosch, s-a întânit cu Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. Subiectele principale discutate în cadrul întâlnirii au vizat identificarea unor teme de cooperare și de interes reciproc.

"Urmărim sa dezvoltam relațiile româno-estone prin crearea de conexiuni la nivel local și, în mod particular, prin colaborarea la nivel educațional între municipiul Cluj-Napoca - România și Tartu - Estonia. Cele 2 orașe au profile asemănătoare, fiind ambele centre universitare importante. De asemenea, am vorbit despre înființarea unui Consulat Onorific al Estoniei la Cluj-Napoca", a declarat Boc. 

O altă temă atinsă în cadrul întrevederii a fost digitalizarea serviciilor publice: "Menționez că în Estonia 99% dintre serviciile guvernamentale sunt accesibile digital - obiectiv pe care îl avem și la Cluj-Napoca, în ceea ce privește digitalizarea și serviciile publice oferite cetățenilor. Aceasta a reprezentat o altă temă atinsă în cadrul întrevederii de astăzi cu dl Ants Frosch, în contextul avantajelor competitive pe care Clujul le deține în domeniile IT, R&D și al ecosistemului de inovare pe care dorim să îl dezvoltăm aici'. 

Comenteaza